Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στις 25 Απριλίου 2017

Cannot find 2017/04/25-11929 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/04/25-11929/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με θέματα:

1. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου
2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, απηύθυνε ευχαριστίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές ομάδες, για τη βοήθεια την οποία παρέχουν στο Δήμο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΣΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Γνωστοποίησε δε ότι στις 2 Μαΐου 2017 θα βγουν τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου σε διασπορά, προκειμένου να βοηθήσουν στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαϊών όσο το δυνατόν συντομότερα κατά τη θερινή περίοδο.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει όσο περισσότερους εργάτες πυροπροστασίας μπορεί και ότι θέτει όποιο μηχανολογικό εξοπλισμό έχει στη διάθεση της Πυροσβεστικής, ενώ επεσήμανε πως η Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαϊάς έχει τον πρώτο λόγο. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι είναι δυνατόν να διατεθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και εκτός Δήμου, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, εφόσον υπάρξει ανάγκη.
Για την προσεχή θερινή περίοδο, ο Δήμαρχος ευχήθηκε να μην έχουμε πυρκαγιές και να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2007 και το 1998. Τόνισε δε ότι από πλευράς Πολιτικής Προστασίας υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ το προσωπικό άμεσης επέμβασης είναι προσδιορισμένο και ο Δήμος Καλαμάτας έχει στη διάθεσή του όλα τα τηλέφωνα των υπαλλήλων αυτών.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο σεισμού, το οποίο είναι υπαρκτό «ακόμη και αν νομίζουμε πως δεν μας αφορά», όπως επεσήμανε. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει μεριμνήσει για τους χώρους συγκέντρωσης, οι οποίοι έχουν σημανθεί με πινακίδες, ενώ τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, κάτι πολύ θετικό σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος.
Τη σύσκεψη διηύθυνε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και σ' αυτήν παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού και Αεροπορίας), του Λιμεναρχείου, στελέχη υπηρεσιών (ΤΑΣ, ΔΕΔΔΗΕ, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.) και φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων.
Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων, κοινοποιήθηκαν σχετικά έγγραφα (εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική Διάταξη, νέος Κανονισμός του Σ.Τ.Ο., χάρτης με χώρους καταφυγής και καταυλισμού σε περίπτωση συμβάντων).
Η συνεδρίαση υπήρξε παραγωγική, με σημαντική συνεισφορά όλων των παρευρεθέντων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech