Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 27 Απριλίου 2017

Στη 13η/2017 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και έλαβε αποφάσεις επί 21 θεμάτων, εκ των οποίων ένα εκτός ημερησίας διατάξεως.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

1. ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 προβλέπεται να λειτουργήσουν στο Δήμο Καλαμάτας 15 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς και δεκατρία ακόμα ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.
Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων:
1. 1ο Δημοτικό Σχολείο
2. 6ο Δημοτικό Σχολείο
3. 8ο Δημοτικό Σχολείο
4. 9ο Δημοτικό Σχολείο
5. 10ο Δημοτικό Σχολείο
6. 14ο Δημοτικό Σχολείο
7. 18ο Δημοτικό Σχολείο
8. 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
9. Δημοτικό Σχολείο Άριος
10. Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος
11. Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
12. Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
13. Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων.
Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται με πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα ΚΔΑΠ θα δοθεί η δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά, των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, να βρουν δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τις ξένες γλώσσες, την πληροφορική, ώστε να μην υστερούν σε κανένα τομέα, σε σχέση με παιδιά που έχουν τις σχετικές ευκαιρίες.
Τα ΚΔΑΠ θα απασχολήσουν προσωπικό εξειδικευμένο στα αντικείμενα που θα περιλαμβάνουν και οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ΑΣΕΠ.

2. Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ouzakia-agvgos-ombrivn-bas-kvn 9

Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει τη φροντίδα του χώρου που βρίσκεται ανατολικά του Διοικητηρίου, ώστε αυτός να αποτελέσει ενιαίο αισθητικά και λειτουργικά σύνολο με τους υπό ανάπλαση χώρους ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής (πεζοδρόμιο κ.λπ.) και την οδό Αριστομένους.
Ο Δήμος έχει προγραμματίσει να ενισχύσει το πράσινο και το φωτισμό, καθώς και να φωτίσει το γλυπτό του Μακεδονομάχου, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο χώρο αυτό και σηματοδοτεί την κινητοποίηση Μανιατών και Μεσσηνίων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε σχετική σύμβαση συνεργασίας. Το κόστος προϋπολογίζεται σε 10.000 ευρώ περίπου πλέον ΦΠΑ και θα βαρύνει το Δήμο Καλαμάτας.

3. ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η παραλαβή των μελετών επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα»: α) αρχιτεκτονική μελέτη, β) μελέτη στατικών και γ) μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι έτοιμος να εντάξει την επισκευή αυτού του ιστορικού κινηματοθέατρου, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

4. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ SEATRAC

out-ramba-amea

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας, προϋπολογισμού 33.900 € με ΦΠΑ, δεύτερου Seatrac, δηλαδή διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών».
Το πρώτο Seatrac, που διευκόλυνε πολύ τους συναθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα, υπέστη ζημιές από τη φουσκοθαλασσιά την 7η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα που σημειώθηκε πλημμύρα στο Δήμο Καλαμάτας. Το μηχάνημα αυτό επισκευάσθηκε πλήρως και θα τοποθετηθεί, στα τέλη Μαΐου, στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Αναστάσεως. Για την αποκατάσταση του πρώτου Seatrac υπήρξαν χορηγίες από την ΚΕΔΕ και από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προμηθευτεί και δεύτερο τέτοιο μηχάνημα, που θα τοποθετηθεί στην περιοχή του Filoxenia, όπου θα διασφαλισθεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων των αναπήρων. Για την απόκτηση του δεύτερου Seatrac υπάρχουν χορηγίες από το ξενοδοχείο Filoxenia και την Εθνική Τράπεζα.

5. Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

9

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε έγκριση για τον απολογισμό, οικον. έτους 2016, της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας.
Ως γνωστόν, στην κατασκήνωση είχαν φιλοξενηθεί τελευταία παράτυποι μετανάστες. Τα είδη που χρησιμοποίησαν στην κατασκήνωση είτε καταστράφηκαν, είτε παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να απολυμανθούν και να χρησιμοποιούνται σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Οι χώροι της κατασκήνωσης απολυμάνθηκαν και εξελίσσονται ομαλά οι εργολαβίες για τη βελτίωση των υποδομών της.
Ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφατα πήρε έγκριση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης το φετινό καλοκαίρι, με τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, για τη φιλοξενία παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

6. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

d

Εγκρίθηκε το 1ο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής της σύμβασης (αρ. πρωτ. 13172/2017): «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων».

7. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Μετά τη συνάντηση και τη συμφωνία που υπήρξε στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας παρέτεινε την εξυπηρέτηση του Δήμου Μεσσήνης σε πολεοδομικά θέματα κατά δύο μήνες, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2017. Από 1ης Ιουνίου 2017 θα παύσει η διοικητική υποστήριξη, καθώς ήδη ιδρύθηκε και λειτουργεί η Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Μεσσήνης.

8. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο ορίσθηκε μέλος και Πρόεδρος στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης (νυν Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας, ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών), σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Γεωργίου Φάβα και αναπληρωτής αυτού ο Δημήτριος Μπούχαλης.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου, στην αρχή της συνεδρίασης, τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τη φιλοξενία από το Δήμο Καλαμάτας 41 παράτυπων μεταναστών.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech