Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 25 Οκτωβρίου 2018

Στην 28η/2018 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και έλαβα αποφάσεις επί διαφόρων θεμάτων, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής:

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΕ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Το Σώμα παρέσχε έγκριση πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας και συγκεκριμένα ενός / μιάς υπαλλήλου ΤΕ Νοσηλευτών, με σύμβαση μίσθωσης έργου από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι 31-7-2019, για την επιτήρηση παιδιού με χρόνιο πρόβλημα υγείας.

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

leoforeio-astikou-ktel

Το Σώμα γνωμοδότησε θετικά προς την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αναφορικά με τους προταθέντες από το Αστικό ΚΤΕΛ πίνακες δρομολογίων χειμερινής περιόδου 2018 – 2019. Τα νέα δρομολόγια μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Kalamata-dance-festival-2018-premiera-kostashow

Το Σώμα παρέσχε έγκριση σχετικά με τον 3ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών και το 3ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας». Ο συγκεκριμένος ανακεφαλαιωτικός πίνακας αφορά σε απαραίτητες αναβαθμίσεις λόγω αλλαγής κανονισμών στους αυτοματισμούς του κτηρίου, ώστε αυτοί να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις. Το θέμα προωθήθηκε προς έγκριση ύστερα από υπόδειξη του ελεγκτή της εταιρείας πιστοποίησης ΤÜV Süd.
Οι σχετικές δαπάνες δε θα βαρύνουν το Δήμο αλλά το ΠΔΕ, ύστερα από σχετική έγκριση του 3ου ΑΠΕ από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν θετικής γνωμοδοτήσεως του Τεχνικού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αναμένεται οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου.
Κατόπιν τούτων, θα υπάρξει και η τελική πιστοποίηση του έργου.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ
ΣΤΗ Β΄ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ

B-KAPI

Μαγειρεία κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Β΄ Λέσχης Φιλίας (όπως μετονομάσθηκαν τα ΚΑΠΗ), αφού ο Δήμος Καλαμάτας προμηθεύθηκε τον αναγκαίο εξοπλισμό.
Τα υπερσύγχρονα αυτά μαγειρεία, με τα οποία επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων λόγω οικονομιών κλίμακος, θα καλύπτουν τις ανάγκες σε φαγητό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, αλλά και των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας.
Για την αποπεράτωση του έργου εγκρίθηκε ολιγοήμερη παράταση.

 

5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνομολόγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση έργων. Το νέο δάνειο (τμήμα της συνολικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων - ΕΤΕπ: 75% και ΤΠ&Δ: 25%), ύψους 1.870.000,00 € (υπόλοιπο από εκπτώσεις έργων προηγούμενου δανείου) θα διατεθεί για την εκτέλεση των εξής έργων:

α/α

ΕΡΓΟ

ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

1.

Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο «Παλιάμπελα» και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας

300.000 €

2.

Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (ολοκλήρωση του γηπέδου του Απόλλωνα και ηλεκτροφωτισμός του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου)

470.000 €

3.

Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης

300.000 €

4.

Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού

400.000 €

5.

Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

400.000 €

 

ΣΥΝΟΛΟ:

1.870.000 €

Με το τελευταίο έργο θα επιτευχθεί η επισκευή και ανάδειξη του κελύφους του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας θεατών του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να αναβαθμισθεί ο χώρος του ΔΗΠΕΘΕΚ και γενικότερα η περιοχή.

Τα έργα αυτά είναι πλήρως μελετημένα και έτοιμα προς δημοπράτηση.
Εκτιμάται ότι κατά τις δημοπρασίες θα δοθούν εκπτώσεις που θα αντιστοιχούν σε ποσόν περίπου 900.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπαχθούν σε χρηματοδότηση και νέα έργα.
Με τα προτεινόμενα έργα λύνονται σοβαρά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού και θα δοθεί σημαντική ώθηση στους τομείς αυτούς και στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες. Τα έργα, τα οποία κατασκευάσθηκαν ή θα κατασκευασθούν με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πολύ χαμηλό επιτόκιο, αποδεικνύουν την ορθή επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την άντληση χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, κάτι που ακολούθησαν δεκάδες άλλες Δημοτικές Αρχές.

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ
ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ

sid-stathm

Αναφορικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου – κυλικείου Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού, που έχει συνάψει ο Δήμος με ιδιώτη, εγκρίθηκε η υπεκμίσθωση του ακινήτου από τον μισθωτή, αφού αυτός εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σχετικά με οφειλόμενα ενοίκια, το δε μίσθωμα της υπεκμίσθωσης δε θα πρέπει να υπερβαίνει εκείνο που προβλέπεται στην αρχική σύμβαση.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤHΡΙΑ ΣΤΟ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών, που κατασκευάσθηκε με μέριμνα και έξοδα του Δήμου Καλαμάτας και το οποίο έχει χωροθετηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας. Η ανέγερση του μνημείου αποτελεί έκφραση της οφειλόμενης τιμής προς τους πεσόντες στο καθήκον και απωλέσαντες την αρτιμέλειά τους πυροσβέστες, τα στελέχη ενός Σώματος που υπερασπίζεται τη ζωή των πολιτών, καθώς και την περιουσία τους.

 

4ος ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

dromos-athanatvn

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «Οι Αθάνατοι», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, προκήρυξαν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27/10/2017 στη διαδρομή Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.
Ουσιαστικά, ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Οι απονομές θα γίνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, μετά τις 19.00, στην Καλαμάτα, μπροστά στ' Αγάλματα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων - φορέων:
I. «ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ¨ΑΡΜΟΝΙΑ¨» για τη διοργάνωση χορωδιακής συνάντησης
II. «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ» για τη διοργάνωση φιλικού αγώνα δρόμου
III. «ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ PING PONG¨» για τη διοργάνωση ομαδικού κυπέλου Πελοποννήσου
IV. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980¨» για τη διοργάνωση τουρνουά βόλεϊ
V. «ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» για τη διοργάνωση φεστιβάλ λουλουδιών
VI. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ» για τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης
VII. «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ALZHEIMER ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ» για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud