Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 9 Μαΐου 2017

Στη 14η/2017 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 14.00. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

afisa-anthokomikhs

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πίστωση μέχρι του ποσού των 8.171,60 €, με ΦΠΑ, για την πραγματοποίηση της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Καλαμάτας. Η 6η Ανθοκομική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 19 έως 28 Μαΐου και ο χαρακτήρας της είναι εκπαιδευτικός, ψυχαγωγικός, οικολογικός, αλλά και οικονομικός, με την έννοια της προώθησης της ανθοκομίας, των προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων κ.λπ. Η Έκθεση θα λειτουργεί μεταξύ των ωρών 09.00 – 13.00 και 15.00 – 23.00, με ελεύθερη είσοδο.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 

kompostopoihths

Ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται με τη ReThink Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την επιμέλεια του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης Καλαμάτας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρωτόκολλο παραλαβής ύψους 5.267,52 ευρώ, το οποίο αφορά σε έργα συντήρησης των 61 ξύλινων στοιχείων, με τα οποία γίνεται η διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και της κατασκευής νέων, σε περιπτώσεις που αυτό απαιτήθηκε.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Επί του 2ου πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής της σύμβασης (αρ. πρωτ. 13172/2017): «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων». Εγκρίθηκαν οι παρασχεθείσες υπηρεσίες από 30/3/2017 μέχρι 3/5/2017 και η αποζημίωση της αναδόχου εταιρείας για το εν λόγω διάστημα, αφαιρουμένων των ποσών που αντιστοιχούν σε ελλείψεις κατά τη διαδικασία, ήτοι με το ποσό των 43,83 € / τόνο εισερχομένων απορριμμάτων, καθώς και με επιπλέον μείωση 25%, συνολικού ύψους 115.670,45 €.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

dim-theatro

Το Σώμα έδωσε έγκριση για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» για τη λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Η χρηματοδότηση του Υπουργείου είναι ύψους 46.500 €.
Ο Δήμαρχος, σε παρέμβασή του, ανέφερε ότι όλα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα φυτοζωούν και πρέπει να υπάρξει μία άλλη πολιτική υποστήριξής τους. Όλα τα ΔΗΠΕΘΕ πρέπει πράγματι να γίνουν περιφερειακά θέατρα, με έδρα βέβαια εκείνη που έχουν αυτή τη στιγμή και να συνάψουν συμβάσεις με το Υπουργείο και τις Περιφέρειες, ώστε να δίνουν παραστάσεις στις έδρες όλων των Νομών της Περιφέρειας τους. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία των θεάτρων. Πρόκειται για ένα σχέδιο που κάθε υπουργός εξαγγέλλει, γιατί είναι η μόνη λύση για την ενδυνάμωση του περιφερειακού θεάτρου, αλλά ο σχεδιασμός αυτός ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες θεάτρων, καθώς στην πρώτη κατάταξη είναι 3 ΔΗΠΕΘΕ μεγάλων πόλεων, τα οποία παίρνουν 15.000 ευρώ παραπάνω από τα άλλα και στη δεύτερη κατάταξη όλα τα άλλα, τα οποία παίρνουν το συγκεκριμένο ποσό των 46.500 ευρώ. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει αξιολόγηση.

 

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

agia-aikaterinh-sxedio

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος στο Τμήμα Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Οικονομικών για έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης σχετικά με την επιχορήγηση του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, στο Νησάκι, με το ποσό των 10.000 €, για να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής του Ναού.
Ο Ναός της Αγίας Αικατερίνης είχε πληγεί από τους σεισμούς του 1986 και ο καινούργιος Ναός είναι ένα από τα τελευταία έργα που πρέπει να γίνουν, για να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Ο Ναός έχει πολύ μεγάλη σημασία γι' αυτήν την περιοχή, γι' αυτό και ο Δήμος ξεκίνησε τη χρηματοδοτική συμβολή στην ανέγερσή του με το ποσό των 10.000 ευρώ. Θα υπάρξουν και άλλες χρηματοδοτήσεις σε άλλο χρόνο, ώστε η συμβολή του Δήμου Καλαμάτας στην κατασκευή του νέου Ναού να είναι όχι συμβολική, αλλά απολύτως ουσιαστική και αξιοσημείωτη.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Κατά τη διαδικασία ελέγχου, απαντήθηκαν ερωτήσεις από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, που αφορούσαν στα απορρίμματα, στις οφειλές, στα διδακτήρια, σε κοινωνικά θέματα, έργα κ.λπ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech