Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στο πιο κεντρικό σημείο το νέο Τουριστικό Γραφείο του Δήμου Καλαμάτας

Cannot find 2017/05/15-12065 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/05/15-12065/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Εγκαινιάσθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017, το νέο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, που βρίσκεται στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου, επί της οδού Αριστομένους 28, στο ισόγειο. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, όπως και εκπρόσωποι των Δημάρχων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης και άλλοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την εκδήλωση συντόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τέλεσε αγιασμό και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, συγχαίροντας το Δήμο Καλαμάτας για την ίδρυση του νέου Γραφείου, που αφορά σε όλο το Νομό.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας τόνισε ότι «μπορούμε να προωθήσουμε τον τουρισμό μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι οι Μεσσήνιοι», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Κράτος. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η περιοχή μας διαθέτει πλέον ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την προσέλκυση επισκεπτών, καθώς έχει αποκτήσει πολύ καλύτερη πρόσβαση, δεδομένου ότι συνδέεται μέσα σε δύο ώρες μέσω του αυτοκινητοδρόμου με την Αθήνα και μέσω του αεροδρομίου με 25 πόλεις της Ευρώπης.

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Η Καλαμάτα έχει μία υποχρέωση απέναντι σε όλους τους Μεσσήνιους», επεσήμανε ο Δήμαρχος, γι' αυτό και διαθέτει το ιστορικό Δημαρχείο, ένα θαυμάσιο διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα, για την τουριστική προβολή όχι μόνο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά όλης της Μεσσηνίας. Το νέο γραφείο θα βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας και των Δήμων της Μεσσηνίας και για εκδηλώσεις, που θα διεξάγονται στον κεντρικό πεζόδρομο Αριστομένους. Επίσης, ο χώρος όπου στεγάζεται το Γραφείο, μαζί με τον διπλανό του στο ισόγειο του Δημαρχείου, θα διατεθούν σε όλα τα δημιουργικά πνεύματα της Μεσσηνίας και τους φορείς της, για την προβολή του τόπου και των προϊόντων του, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στον «σκαπανέα του Μεσσηνιακού τουρισμού, τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», υπογραμμίζοντας ότι αυτός με τη δημιουργία του Costa Navarino έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Aλειφέρη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτριος Καραλής, οι οποίοι εξέφρασαν συγχαρητήρια προς το Δήμο Καλαμάτας και ευχαριστίες γι' αυτήν την πρωτοβουλία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας βράβευσε το νικητή του διαγωνισμού #PasxaKalamata, που προέβαλε την Καλαμάτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης μέσω των social media. Νικητής είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας και κατοικεί στην Αθήνα, ανήρτησε δε θαυμάσιες φωτογραφίες της Πασχαλινής περιόδου στο Instagram. Το βραβείο επέδωσε ο Δήμαρχος στη μητέρα του πρωτεύσαντος και συνοδεύεται από το έπαθλο της δωρεάν εισόδου σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου Καλαμάτας για ένα χρόνο.
Το νέο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης θα λειτουργεί από τις 9.00 μέχρι τις 21.00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Καλούνται δε ιδιαίτερα να το επισκεφθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να γνωρίσουν το χώρο και να αφήσουν φυλλάδια της επιχείρησής τους για διανομή στους επισκέπτες.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech