Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος σε εκδήλωση στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

Cannot find 2017/05/26-12159 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/05/26-12159/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Ενημερωτική εκδήλωση, για τους μαθητές και το κοινό, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο: «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2017.

Ο Δήμαρχος παρέστη στην εκδήλωση και σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας μελέτησε και επίβλεψε την κατασκευή του νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΠ). Οι Υπηρεσίες του Δήμου αγωνίσθηκαν και ξεπέρασαν πολλές δυσκολίες, διότι έπρεπε να κατασκευασθεί το νέο κτήριο, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργούσαν τα λυόμενα, τα οποία στέγαζαν το 8ο Δημοτικό. Υποχρεωθήκαμε, μάλιστα, να κλείσουμε την οδό Χίου και να τη χρησιμοποιήσουμε ως προαύλιο.
Είχαμε την τύχη να έχουμε καλό κατασκευαστή, ο οποίος συνέχισε το έργο απλήρωτος, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Γι' αυτό το πολύ σημαντικό έργο, οι ευχαριστίες της πόλης είναι αυτονόητες σε όλους, όσοι συνέβαλαν: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τη μελέτη και την επίβλεψη, στον εργολάβο για την άρτια κατασκευή και, προφανώς, στους δασκάλους και τους γονείς, γιατί βοήθησαν να επιλυθεί το σύνθετο πρόβλημα της κατασκευής του νέου διδακτηρίου, σε χώρο όπου λειτουργούσε το παλιό. Επίσης, ευχαριστίες ανήκουν στην Ολλανδική Κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση πολλών παιδιών της Καλαμάτας, καθώς μεγάλος αριθμός τους έμαθε γράμματα στα λυόμενα βαρέως τύπου, τα οποία η Ολλανδία δώρισε μετά τους σεισμούς του 1986. Μάλιστα, ευχαρίστησα την Ολλανδική Κυβέρνηση και ενημερώσαμε την Πρεσβεία για την εξέλιξη».
Ο Π. Νίκας τόνισε, τέλος, προς τα παιδιά ότι «δε χρειάζονται υπερβολές, όπως π.χ. έκφραση ευγνωμοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η Ελλάδα δικαιούται αυτά που λαμβάνει μέσω του ΕΣΠΑ και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη στην πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μηχανισμών της. Άλλωστε, πολλά από τα χρήματα, τα οποία εισρέουν στην Ελλάδα μέσω του ΕΣΠΑ, επιστρέφουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στις ισχυρές χώρες, μέσω της αγοράς εξοπλισμού, υλικών κ.λπ. Τα παιδιά μας πρέπει να είναι υπερήφανα για τη χώρα τους και τη συμβολή της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech