Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η πολεοδομική μελέτη Παραλίας Βέργας σε ανάρτηση από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης της Παραλίας Βέργας και από τη Δευτέρα 29/5 τίθεται σε ανάρτηση, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες και να κατατεθούν τυχόν ενστάσεις, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2017. Η επικαιροποίηση της μελέτης κατέστη αναγκαία μετά την ακύρωσή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2011, καθώς είχε κυρωθεί αναρμοδίως. Επειδή πρόκειται για παραλιακό οικισμό, η μελέτη θα έπρεπε να είχε εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ αυτό συνέβη με υπογραφή του τότε Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Για την επανέγκριση της μελέτης απαιτήθηκε να συνταχθεί μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων και μελέτη για τη γεωλογική καταλληλότητα του εδάφους. Οι μελέτες αυτές συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν. Επίσης, έπρεπε να γίνουν και οι απαιτούμενες προσαρμογές, τις οποίες επέφεραν τα δεδομένα των δύο αυτών μελετών.
Η επικαιροποιημένη πολεοδομική μελέτη τίθεται σε ανάρτηση από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017. Η ανάρτηση θα διαρκέσει 15 μέρες και προβλέπεται δικαίωμα ένστασης για τους ιδιοκτήτες και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες που ακίνητα επηρεάζονται από τα νέα δεδομένα, τα οποία προέκυψαν από τις δύο αυτές μελέτες, δηλαδή από τη μελέτη των ρεμάτων και από τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας.
Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι δε θα ανοίξουν και πάλι τα ζητήματα της πολεοδομικής μελέτης, τα οποία είχαν κλείσει κατά το παρελθόν. Δικαίωμα ένστασης έχουν όσοι επηρεάζονται με τα καινούργια δεδομένα.
Στη συνέχεια, οι ενστάσεις θα διαβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γνωμοδοτήσει επ' αυτών και θα διαβιβάσει τη γνωμοδότηση του στο ΣΥΠΟΘΑ. Τέλος, το Υπουργείο θα προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να εγκριθεί η επικαιροποιημένη πολεοδομική μελέτη.
Οι προσαρμογές στην πολεοδομική μελέτη που ήταν αναγκαίο να γίνουν, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.
Μέσω της συγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης εντάσσονται στο σχέδιο 1.400 στρέμματα στην Παραλία Βέργας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech