Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 7 Ιουνίου 2017

Στην 29η/2017 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00. Τα κυριότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις η Επιτροπή, είναι τα εξής:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η «ΗΛΕΚΤΩΡ» ΣΤΟ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ». Απερρίφθησαν οι προσφορές των εταιρειών ICM και Ecowaste, ενώ έγινε αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας Ηλέκτωρ Ανώνυμος Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών. Η διαδικασία του διαγωνισμού προχωρεί στο επόμενο στάδιο, αυτό της αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς. Υπενθυμίζεται ότι όρος στο διαγωνισμό είναι ότι η τοπική διαχείριση θα γίνεται μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης.

ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την «Προμήθεια οργάνων και απαραίτητου εξοπλισμού για την πιστοποίηση παιδότοπων Δήμου Καλαμάτας». Αναφορικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 43.951 ευρώ προ ΦΠΑ έγινε αποδεκτό το πρακτικό της επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού, σχετικά με την κατακύρωση στους: Βορβίλας Κων/νος και Σία ΟΕ, Παπακυριάκη Μερόπη και Ερμής Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, της προμήθειας των ειδών, για τα οποία καθένας κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά. Μέσω του διαγωνισμού αυτού, θα εγκατασταθεί καινούργια παιδική χαρά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, καθώς και νέα παιδική χαρά στο αλσύλλιο του Αλμυρού, ενώ θα τοποθετηθούν παιχνίδια που λείπουν σε άλλες υφιστάμενες παιδικές χαρές.

ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή αποχωρητηρίων σε κοινόχρηστους χώρους». Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 35% επί προϋπολογισμού 28.000,01 με το ΦΠΑ. Πρόκειται για την κατασκευή δημόσιων WC ανατολικά και στο μέσον του κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου, στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον της διασταυρώσεως Ιατροπούλου και Νέδοντος και σε σημείο πλησίον της συμβολής Νέδοντος και γέφυρας προς οδό Λαιΐκων. Θα δημιουργηθούν ανεξάρτητα κτίσματα διαστάσεων 2,40 μ. x 5,60 μ. και ύψους 3 μέτρων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ
ΠΑΡΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

perifraxh-parkou

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκλήρωση περίφραξης πάρκου ΟΣΕ». Μειοδότης ανακηρύχθηκε η Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 43,05% επί προϋπολογισμού 58.000 ευρώ, σχετικά με την ολοκλήρωση της περίφραξης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΙΟΣ

aris

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή κτηρίου πρώην ΑΣ Άριος». Όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 48.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 49,96% για την επισκευή του κτηρίου του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος, ώστε να προκύψει ένας άνετος κλειστός πολυλειτουργικός χώρος, στον οποίο θα λαμβάνουν χώρα διαφόρων ειδών πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το όμορο κτήριο, που προσφάτως ανακαινίσθηκε με χρήση εκθετηρίου, σχετιζόμενου με τη λαογραφική, αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, δημιουργούν μία συγκεντρωμένη ενότητα πολιτισμού για τους κατοίκους της περιοχής.

ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

paralia

Κατάρτιση όρων διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού του Δήμου Καλαμάτας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για την τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Εγκρίθηκε.

ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Επιτροπή ενέκρινε τον ορισμό δικαστικών επιμελητών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με το νόμο, με σκοπό την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς το Δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, υπάρχουν καταχωρισμένοι 33.804 υπόχρεοι, με βεβαιωμένες οφειλές ύψους 13.467.988,79 ευρώ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud