Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 8 Ιουνίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε στη 17η/2017 συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΔΙΑ

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. Δήμου Καλαμάτας, ως προς τις χρήσεις γης, στην περιοχή του Κορδία Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι υιοθετηθείσες τροποποιήσεις αφορούν κυρίως στην περιοχή 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας, που ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να του παραχωρηθεί κατά χρήση. Με τις τροποποιήσεις, υπογραμμίζεται η βούληση του Δήμου να χρησιμοποιήσει την περιοχή για αναψυχή, διοργάνωση εκδηλώσεων και εμπλουτισμό των χώρων πρασίνου.

tropopoihsh-gps-ston-kordia

Η πρόταση που υιοθετήθηκε έχει ως εξής:

«Με την παρούσα πρόταση τροποποίησης επιχειρείται αφενός η επικαιροποίηση των προβλεπόμενων χρήσεων γης  του Γ.Π.Σ. με τις ήδη υπάρχουσες στην περιοχή και αφετέρου προσαρμογή στις νέες, άμεσες ανάγκες για ελεύθερους χώρους, που θα εξυπηρετήσουν λειτουργικά όχι μόνο τη δυτική παραλιακή ζώνη, αλλά και ολόκληρη την πόλη.

Συγκεκριμένα:

1)      στο χώρο γηπέδου ποδοσφαιρικών σωματείων, που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας για το σκοπό αυτό και από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπεται χρήση εκπαίδευσης, προτείνεται χρήση αθλητισμού

2)      στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπεται χρήση πρόνοιας, προτείνεται χρήση εκπαίδευσης

3)      για το χώρο όπου έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Καλαμάτας γήπεδο ποδοσφαίρου και από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπεται χρήση πρόνοιας, προτείνεται να τροποποιηθεί σε χρήση αθλητισμού

4)      στο χώρο των γηπέδων τένις, που έχουν κατασκευασθεί από τον Δήμο Καλαμάτας, από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπεται χρήση αθλητισμού και εκπαίδευσης. Προτείνεται η χρήση εκπαίδευσης να τροποποιηθεί σε χρήση αθλητισμού και στην υπόλοιπη έκταση βόρεια των γηπέδων προτείνεται χρήση αστικού πρασίνου

5)      για την υπόλοιπη έκταση όπου σήμερα από το ισχύον Γ.Π.Σ. προβλέπονται χρήσεις εκπαίδευσης και πολιτιστικών λειτουργιών, προτείνεται χρήση αστικού πρασίνου. Στόχος είναι η αναζωογόνηση και αναβάθμιση της δυτικής παράκτιας ζώνης, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην εκτόνωση των αναγκών αναψυχής της πόλης και των επισκεπτών, αλλά και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής σε ισχυρό τουριστικό πόλο, σε ισόρροπη ανάπτυξη με τη ζώνη της Ανατολικής Παραλίας.

Σημειώνεται ότι οι τυχόν επιπλέον ανάγκες για χώρους εκπαίδευσης, πολιτισμού κ.λπ. θα αναζητηθούν με την πολεοδόμηση της περιοχής βόρεια της δυτικής παραλιακής ζώνης του Κορδία, όπου από το Γ.Π.Σ. ήδη προβλέπεται ως περιοχή ειδικού επιχειρησιακού κέντρου δραστηριοτήτων του τριτογενή τομέα με αυξημένη χρήση της κατοικίας (ΕΠΧ1)».

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΥΟ

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΑΡΩΘΡΟΥ

aporrimatoforo

Από το Σώμα δόθηκε έγκριση σχετικά με το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής, όσον αφορά στην «Προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός σαρώθρου μέσω χρηματοδότησης μίσθωσης (leasing) διάρκειας πέντε ετών». Εγκρίθηκε, επίσης, η καταβολή του μισθώματος πρώτου τριμήνου, αξίας 34.844 € με το ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, με σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε δύο απορριμματοφόρα οχήματα και ένα σάρωθρο, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης διάρκειας 5 ετών και ύψους 562.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ 24%. Ανάδοχος είναι, κατόπιν διαγωνισμού, η εταιρεία Α. Καούσης ΑΕ.

Το πρώτο απορριμματοφόρο είναι τύπου πρέσας με χωρητικότητα 16 κυβικά μέτρα. Το δεύτερο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, ενώ είναι εξοπλισμένο και με γερανό οροφής για υπόγειους κάδους. Το αναρροφητικό σάρωθρο έχει χωρητικότητα 4 κυβικά μέτρα.

Μετά την αποπληρωμή των μισθωμάτων, τα οχήματα αυτά θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας με αντίτιμο ύψους ενός ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας ενισχύεται με αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό χωρίς άμεση δέσμευση χρηματικών πόρων, αλλά με αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ

Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου για την παραχώρηση στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νοτίου Ελλάδος (ΙΟΝΕ) ενός γραφείου επί του ισογείου του κτιρίου διοίκησης της μαρίνας, μέχρι 31-12-2019. Ο χώρος είναι συνολικού εμβαδού 32,80 τετρ. μέτρων και θα χρησιμοποιηθεί από τον ΙΟΝΕ για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΙΟΝΕ είχαν παραχωρηθεί δύο κοντέινερ για γραφειακή χρήση, τα οποία βρίσκονταν έμπροσθεν σχεδόν της εισόδου του χώρου όπου στεγάσθηκε η Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας (βόρειο τμήμα κτηρίου Τελωνείου), στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου. Για την ευχερή πρόσβαση στη Χημική Υπηρεσία απομακρύνθηκαν τα κοντέινερ και ο ΙΟΝΕ θα στεγασθεί στον προαναφερθέντα αναβαθμισμένο χώρο.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΓΟΝΙΩΝ

ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

vagonia

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση βαγονιών του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων σε συλλόγους, για 2 χρόνια, σύμφωνα με την ακόλουθη πρόταση:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΑΓΟΝΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1.1.Σ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1.2.Σ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

1.3.Σ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

1.4.Σ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

1.5.Σ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θα χρησιμοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας για τις ανάγκες διοργάνωσης των εκδηλώσεων στο Πάρκο.

3.1.Ε

ΠΛΕΚΤΟΠΑΡΕΑΚΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

3.2.Σ

ΠΛΕΚΤΟΠΑΡΕΑΚΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ

4.1.Ε

VSTROM HELLAS CLUB

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

4.2.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ BMW

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

4.3.Ε

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

6.1.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΪΤΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

6.2.Ε

ΕΥΚΛΗΣ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

6.3.Σ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θα χρησιμοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας για της ανάγκες διοργάνωσης των εκδηλώσεων στο Πάρκο.

7.1.Ε

ΚΕΝΟ

-------------

8.1.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

8.2.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρόταση για συστέγαση και Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ»

8.3.Ε

ΚΕΘΕΑ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

8.4.Ε

PHOTOMANIA

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

8.5.Σ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ανανέωση της Σύμβασης Δωρεάν Παραχώρησης για 2 έτη.

9.1.Ε

VESPA CLUB

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

9.2.Ε

VESPA CLUB

Πρόταση για Δωρεάν Παραχώρηση για 2 έτη.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Από το Σώμα εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος στο Τμήμα Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Οικονομικών για έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης για την επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων - φορέων:

I.       «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ» για τη διοργάνωση της γιορτής της πατάτας

II.      «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ» για τη διοργάνωση της Μουσικής Σύναξης Ταϋγέτου

III.     «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ» για τη διοργάνωση της ετήσιας Γιορτής Περιβάλλοντος

IV.     «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΓΑΣ» για την πραγματοποίηση του επετειακού εορτασμού της Μάχης της Βέργας

V.      «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΔΑΙΩΝ ¨ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΛΑΔΑΣ¨» για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

VI.     «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ ¨Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ¨», για την πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής παράστασης

VII.   «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΟΥΡΙΑΣ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης

VIII.  «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΙΟΣ» για τη διοργάνωση της γιορτής του Αγρότη και της Αγρότισσας

IX.     «ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨ΑΡΜΟΝΙΑ¨» για τη συμμετοχή της σε συναυλία

X.      «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ¨» για τη συμμετοχή του Σκακιστικού Τμήματος στο  Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι δαπάνες και η διάθεση πιστώσεων:

- για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση της επετείου της Μάχης της Βέργας,

- για τη διοργάνωση εκδήλωσης εορτασμού στη μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά ή Αναγνωσταρά,

- για τη συμμετοχή  του  Δήμου  Καλαμάτας  στην  έκθεση «Κρασί, Μέλι, Λάδι &  Ελιά, η Αυθεντική Ελλάδα», που  θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Περιστερίου

- για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017».

 

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

koimhthrio

Το Σώμα παρέσχε την έγκρισή του για τον αναθεωρημένο Κανονισμό Λειτουργίας του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

filarmonikh

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον αναθεωρημένο Κανονισμό Λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που νωρίτερα είχε υιοθετήσει το ΔΣ της Φιλαρμονικής. Τον αναθεωρηθέντα Κανονισμό μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

elies


Από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατατέθηκε επερώτηση, με θέμα: «Σοβαροί κίνδυνοι για τη δακοκτονία και τη φετινή χρονιά». Υπήρξε συνεννόηση για έκδοση ψηφίσματος, που θα εμπεριέχει τα εξής σημεία:
• να μη διασπάται το ενιαίο του προγράμματος δακοκτονίας
• την κεντρική ευθύνη να έχει το Κράτος
• να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για την καταπολέμηση του δάκου
• να γίνονται έγκαιρα οι ψεκασμοί.

 

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Κατατέθηκαν ψηφίσματα από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και από την πλειοψηφία, της οποίας το ψήφισμα έλαβε έγκριση. Στο εγκριθέν ψήφισμα εμπεριέχονται τα εξής:
1. Θεωρείται ως απαράδεκτη η συνέχιση της πρακτικής προσλήψεων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
2. Ζητείται από την Κυβέρνηση να καλύψει άμεσα τα κενά των οργανικών θέσεων στους Δήμους, με εργαζομένους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και διαδικασίες ΑΣΕΠ
3. Πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα και προστασία για τους ήδη υπηρετούντες συμβασιούχους στους Δήμους (συμβασιούχοι του νομού 4426/2016, συμβασιούχοι μέσω κοινωφελούς εργασίας, εργαζόμενοι με καθεστώς stage), σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικότητας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας
4. θεωρείται αναγκαίο να θέσει η Κυβέρνηση ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, λαμβάνοντας μέτρα προσέλκυσης επενδύσεων και στήριξης του ιδιωτικού τομέα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud