Κλιμάκιο της Interkultur στην Καλαμάτα για την προετοιμασία του Διαγωνισμού Χορωδιών

Cannot find 2017/06/12-12259 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/06/12-12259/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Κλιμάκιο του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, αποτελούμενο από τον Καθηγητή Romans Vanags, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και την Ella Schmiede, υπεύθυνη Οργανωτικών Θεμάτων, έφθασε στην Καλαμάτα και σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα στελέχη της Interkultur και εξέφρασε ικανοποίηση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας για το γεγονός ότι είναι αυξημένες κατά 30% οι συμμετοχές στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2017, σε σχέση με τον 1ο Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέφερε δε προς τα στελέχη της Interkultur ότι εγγυάται προσωπικά πως θα γίνουν από πλευράς Δήμου Καλαμάτας όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την καλή προετοιμασία και την επιτυχή διενέργεια του Διαγωνισμού, καθώς και ότι θα διατεθούν τα αναγκαία ποσά για το σκοπό αυτό, δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι οικονομικά υγιής.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως είναι αισθητή η απουσία του αείμνηστου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, Christian Ljunggren, μιας μεγάλης διεθνούς προσωπικότητας της χορωδιακής μουσικής, τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει, για το γεγονός ότι υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της πραγματοποίησης αυτού του Διαγωνισμού στην Καλαμάτα.

52 ΧΟΡΩΔΙΕΣ!

Τα στελέχη της Interkultur ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες του Δήμου, οι οποίες συντείνουν στην άρτια προετοιμασία του Διαγωνισμού και ανέφεραν ότι, πλέον, ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται θεσμός. Ακόμη, τον πληροφόρησαν ότι αυξήθηκαν κατά μία οι χορωδίες, οι οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε 52, διότι προστέθηκε την τελευταία στιγμή μία χορωδία από τη Γεωργία.

KALAMATA GRAND PRIZE

Έκαναν, επίσης, γνωστό ότι με απόφαση του Προέδρου της Interkultur Günter Titsch, θα απονεμηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης και ένα μεγάλο βραβείο που θα φέρει το όνομα της Καλαμάτας (Kalamata Grand Prize), στην πρώτη των πρώτων μεταξύ των χορωδιών, που θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ και από ένα γλυπτό, φιλοτεχνημένο από εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνη. Πρόκειται για γεγονός που καθιστά το Διαγωνισμό της Καλαμάτας ακόμη πιο αναγνωρίσιμο και ελκυστικό.
Ακολούθησε μακρά σύσκεψη με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις». Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud