Ευνοϊκή απόφαση του Εφετείου

Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης απέρριψε την αίτηση αναστολής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας (κρατικού) κατά της απόφασης του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σχετικά με τη διαχείριση του κτηρίου των «λιμενεργατών». Η απόφαση του Εφετείου είναι εκτελεστή και πρέπει να εκδοθεί, με την κοινοποίησή της, πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου είχε κερδίσει και τη δίκη για την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, διατίθεται σε αυτό το κτήριο ικανοποιητικός χώρος πολλών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, για να χρησιμοποιείται από τους λιμενεργάτες. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που σήμερα στεγάζεται σε ένα κτήριο με πολλά προβλήματα και απολύτως ανεπαρκές για τη στέγαση των λιμενικών υπηρεσιών, να στεγάσει ένα μέρος αυτών σε λειτουργικό κτήριο, στο οποίο θα γίνουν οι αναγκαίες επισκευές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Ανάλογες επισκευές θα γίνουν και στο παραδοσιακό κτήριο, όπου στεγάζεται σήμερα το Λιμεναρχείο.

Ο στόχος είναι να υπάρξουν άρτιοι λειτουργικά χώροι για τη στέγαση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, με σκοπό την εξυπηρέτηση της πόλης και της περιοχής της, που αναπτύσσεται τουριστικά.
Αυτό ήταν και ένα θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας στο Δημαρχείο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud