Νέα κατασκευή για το Δημοτικό Σχολείο Άριος

Σε συνέχεια υποβολής πρότασης εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησου του ΕΣΠΑ, με απόφαση του Περιφερειάρχη, το έργο «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 950.000 € με το ΦΠΑ.

Η εν λόγω παρέμβαση αφορά στην κατασκευή προσθήκης κατ' επέκταση και καθ' ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο, προς χρήση τόσο του Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Νηπιαγωγείου Άριος. Στο κτήριο προσθήκης, το υπόγειο, επιφάνειας 265,68 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο).
Το ισόγειο θα έχει εμβαδόν 350,41 τετραγωνικά μέτρα και από αυτό θα χρησιμοποιείται επιφάνεια 331,92 τετρ. μέτρων από το Νηπιαγωγείο και 18,49 τετρ. μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο για τη δυνατότητα κάθετης κίνησης (διάδρομος και ανελκυστήρας).
Ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 207,70 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται μόνο από το Δημοτικό Σχολείο και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από ευρύχωρη εξωτερική σκάλα, από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκτός του ανελκυστήρα.
Το Δημοτικό Σχολείο Άριος αποτελεί σχολική μονάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε αυτό φοιτούν πολλά παιδιά Ρομά. Η μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Καλαμάτας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα γραφειοκρατικά.

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud