Τέλος εκπαιδευτικής χρονιάς για τον «Κήπο της Λυσούς»

Cannot find 2017/06/16-12305 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/06/16-12305/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Γιορτή για τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, ο «Κήπος της Λυσούς», που εκπαιδεύει νέα άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση στην καλλιέργεια της γης και στην πώληση αγροτικών προϊόντων. Στον «Κήπο της Λυσούς», μια πρωτοβουλία της Βαλτράουτ Σπέρλιχ και της Εύα Μαρία Λανγκ που υποστηρίζει έμπρακτα ο Δήμος Καλαμάτας, μετείχαν 13 παιδιά, τα οποία είχαν ως καθοδηγητές στην καλλιέργεια της γης την Ελευθερία Ξαγοράρη, υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος, τον Παναγιώτη Μπρούμα και επικουρικά το Νικήτα Σαραντάκο.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουνίου και τα παιδιά διδάχθηκαν τα εξής αντικείμενα: γνωριμία με τα εργαλεία, δημιουργία παρτεριών, σπορά σε θήκες, δημιουργία φυτωρίων για παραγωγή φυντανιών, φύτευση και καλλιεργητικές φροντίδες, στο πλαίσιο της βιολογικής μεθόδου καλλιέργειας. Η καλλιέργεια της γης πραγματοποιήθηκε σε έκταση που διέθεσε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στην Καλαμάτα (οδός Λακωνικής), δίπλα στη Μάνα Ελιά, το γενάρχη της ελιάς Καλαμάτας και σε παρακείμενο θερμοκήπιο. Μάλιστα, τα παιδιά ευπρέπισαν το χώρο της Μάνας Ελιάς, όπου σήμερα είχε διαμορφωθεί ένα ωραίο καθιστικό.
Οι νέοι καλλιεργητές πώλησαν τα προϊόντα τους στην Κεντρική Αγορά (αγορά βιολογικών προϊόντων) και σε χώρο που δωρεάν παρεχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας.
Κατά τη θερινή περίοδο θα εξακολουθήσει η πώληση προϊόντων στην Κεντρική Αγορά και η συντήρηση του κήπου, ενώ τα μαθήματα θα επαναληφθούν το Σεπτέμβριο.
Ο Δήμαρχος παρευρέθη στη γιορτή για το πέρας των μαθημάτων, συνεχάρη τα παιδιά, καθώς και τους εκπαιδευτές και πρωτοστάτες του προγράμματος, ευχήθηκε δε καλό καλοκαίρι. Είπε, επίσης, ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει κτήρια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο για τα παιδιά, ενώ υπάρχουν χρήματα από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud