Απόψε Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 η 2η Γαλάζια Νύχτα

Μια βραδιά αναψυχής, χαλάρωσης, δροσιάς με νυχτερινό μπάνιο, γεμάτη μουσική, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στην πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας.

Μουσική, χορός, τραγούδι, κεράσματα, κέφι και χαμόγελα θα συναντήσουν οι πολίτες της Καλαμάτας και όσοι την επισκεφθούν απόψε από τις 21.00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Επίκεντρο της διασκέδασης θα είναι ο χώρος που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από την Κεντρική Προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας έως το ξενοδοχείο Filoxenia, στον οποίο 14 ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, με περισσότερους από 30 ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ και 10 σχολές χορού με πολλούς χορευτές θα χαρίσουν στους επισκέπτες μια ξεχωριστή βραδιά, με μουσική και πολλές εκπλήξεις.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε 4 κεντρικά σημεία της ακτογραμμής, έχει προετοιμάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής έχουν οργανώσει με το δικό τους τρόπο παράλληλες δραστηριότητες.

• 1ο ΣΗΜΕΙΟ: Κεντρική Προκυμαία (Εκατέρωθεν μνημείου Αφανούς Ναύτη)
21.00 Πρόβα για Ρεκόρ Guinness στον Καλαματιανό χορό
22.00 Τραγούδια από Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
22.30 Latin χοροί από χορευτικούς συλλόγους

• 2ο ΣΗΜΕΙΟ: Έναντι Πλατείας Ανάστασης
21.00 Μουσική και φώτα με DJ και χοροί από συλλόγους

• 3ο ΣΗΜΕΙΟ: Έναντι Δημοτικού Πάρκινγκ Ναυαρίνου
21.00 Μουσική και φώτα με DJ και χοροί από συλλόγους

• 4ο ΣΗΜΕΙΟ: Πλησίον Filoxenia (Μεταξύ των καταστημάτων «Φαραί» και «Νεροτσουλήθρες»)
21.00 Μουσική και φώτα με DJ και χοροί από συλλόγους
Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιούνται κληρώσεις δώρων από τους συμμετέχοντες ραδιοφωνικούς σταθμούς και θα προσφέρονται δροσιστικά κεράσματα και γαστρονομικές απολαύσεις.
Επιπλέον, για την ασφάλεια των πολιτών, εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα βρίσκεται επιτόπου ομάδα ναυαγοσωστών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ θα υπάρξει κάλυψη σε θέματα Πρώτων Βοηθειών εκ μέρους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας ΓΑΙΑ όπου χρειασθεί (26 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα και 4 ναυαγοσώστες).
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει δωρεάν σε όλους παγωμένο νερό τοπικής παραγωγής, χορηγία της επιχείρησης ΑΝΔΑΝΙΑ. Επίσης, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας θα ενισχύσει τον αριθμό κάδων απορριμμάτων στην περιοχή, ενώ νωρίς το πρωί τα συνεργεία της θα καθαρίσουν την ακτή.
Στόχος του Δήμου είναι η προβολή της Καλαμάτας, η διασκέδαση και η φυγή από την καθημερινότητα για τους πολίτες και τους επισκέπτες, καθώς και η τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην Παραλία της Καλαμάτας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 20.00, στο Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «διά χρωμάτων», με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων.
Θα παρουσιασθούν ολοκληρωμένα έργα από το εργαστήριο Χαρακτικής, το οποίο λειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος. Συγχρόνως, θα εκτεθούν έργα κεραμικής, αντίγραφα βυζαντινής εικόνας, έργα ζωγραφικής και μία καταπληκτική συλλογή από κεραμικά , που έχουν δημιουργήσει μικρής ηλικίας άτομα.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της Γαλάζιας Νύχτας και είναι μία καλή ευκαιρία, ο κόσμος που θα βγει έξω να περάσει και να δει από κοντά την έκθεση, που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, κάθε βράδυ από τις 19.00 έως τις 22.00, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να γνωρίσουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud