Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης στο Δημαρχείο

Cannot find 2017/06/30-12413 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/06/30-12413/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τον Αναπλ. Υπουργό και τον ευχαρίστησε για την άμεση επικοινωνία που έχουν για διάφορα προβλήματα του Δήμου, ορισμένα από τα οποία είναι χρονίζοντα, καθώς και για το φιλικό του πνεύμα και την καλή συνεργασία. Επίσης, τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια για το νέο Δημαρχείο, στο οποίο αξιοποιείται η γεωθερμία για ψύξη και θέρμανση, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα καταβάλει προσπάθεια να γίνει το κτήριο και ενεργειακά αυτόνομο. Ο Γ. Τσιρώνης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συζήτηση και τη συνεργασία σε άριστο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, για τις οποίες προωθείται νέο θεσμικό πλαίσιο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για λειτουργία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας τμήματος πώλησης βιολογικών προϊόντων σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα. Ο Αναπλ. Υπουργός είπε ότι υπάρχει ένα δύσκολο θέμα, γιατί υφίσταται σύγχυση με την ποικιλία Καλαμών και τις σχετικές εγγραφές. Στο Υπουργείο το γνωρίζουν ως θέμα. Ο Π. Νίκας του ανέπτυξε τις απόψεις του γύρω από αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι η ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα πρέπει να έχει αναφορά στη συγκεκριμένη εγκεκριμένη εδαφική περιοχή. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο υπάρχει με την παραγωγή βρώσιμης ελιάς, που είναι μικρή στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή.
Από το Δήμαρχο έγινε αναφορά στο θέμα της ελλιπούς δακοκτονίας, που πέρυσι προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Ο Αναπλ. Υπουργός είπε ότι το θέμα χειρίζεται άλλος Υφυπουργός και θα το συζητήσει μαζί του, δεδομένου ότι σχεδόν όπου κι αν πήγε, του έθεσαν το ζήτημα της ικανοποιητικής καταπολέμησης του δάκου.
Αντικείμενο συζήτησης υπήρξαν και οι σχολάζουσες γαίες, για το οποίο θα υπάρξει θεσμική ρύθμιση είτε οι γαίες αυτές είναι κρατικές, είτε είναι της Εκκλησίας, είτε οποιασδήποτε ιδιοκτησίας, ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν.
Για το ΓΟΕΒ αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει τακτοποίηση όσον αφορά στις γαίες που είναι ενταγμένες στην περιοχή του αναδασμού, αλλά δεν καλλιεργούνται και γι' αυτές δεν καταβάλλονται τέλη υδρεύσεως.
Με την ευκαιρία της επισκέψεως, ο Δήμαρχος προσέφερε στον Αναπλ. Υπουργό τοπικά προϊόντα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud