Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Στην 20ή συνεδρίασή του για το 2017 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 14.00. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 έδωσε παράταση το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ολοκλήρωση εργασιών στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, προβλέπει και η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα και θα κρίνει τελεσίδικα την ένσταση του αναδόχου επί της εκπτώσεώς του, που έχει αποφασιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Σύμφωνα με το νόμο και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίσθηκε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, που περιλαμβάνει την πρόβλεψη 48 θέσεων για την Καθαριότητα και 2 για το Κοιμητήριο.

 

ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Τη λήξη των παλαιών συμβάσεων και την υπογραφή νέων με τους ήδη απασχολούμενους στην Καθαριότητα και το Κοιμητήριο, με διάρκεια μέχρι 31/3/2018, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί έως τότε ο προσωρινός πίνακας διοριστέων με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

LED ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση της σχετικής μελέτης, στην υπό ανάπλαση νότια περιοχή της Αριστομένους («Ουζάκια»), για χρήση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED στους φωτιστικούς ιστούς.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αποφασίσθηκε η οικονομική ενίσχυση προς τους κατωτέρω φορείς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ως εξής:
1. Προς τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κουταλά «Ο Άγιος Νικήτας», για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο συνοικισμό Κουταλά
2. Προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρβελαίων Καλαμάτας «Παναγία Σιδηρόπορτα», για διοργάνωση εκδηλώσεων στις 22 και 23 Αυγούστου
3. Προς το Αθλητικό Σωματείο «Ατρόμητος Πλατύ», για πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Το αντάμωμα των παλαίμαχων» στις 15 Αυγούστου
4. Προς τον Αθλητικό Όμιλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλαμάτας, για τη διεξαγωγή τουρνουά στις 29 και 30 Ιουλίου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud