Έγγραφο για τη λειτουργία επαγγελματικού Λυκείου για ΑμεΑ

Σχετικά με το θέμα λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου για ΑμεΑ, ο Δήμαρχος απέστειλε προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το ακόλουθο έγγραφο, σε απάντηση εγγράφου του Επιμελητηρίου:

«ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση Ο.Τ. 61του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης Καλαμάτας για την υλοποίηση έργου ¨ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ¨ στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα»
ΣΧΕΤ: Το υπ' αριθμ. 2131/18-07-2017 έγγραφο σας

Σε απάντηση στο ανωτέρω έγγραφό σας πρέπει κατ' αρχή να παρατηρήσουμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την προτροπή σας για "προσωπική παρέμβαση" του Δημάρχου στη Δ/νση Πολεοδομίας προκειμένου να εκδοθεί άδεια οικοδομής στο κτίριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα, για την υλοποίηση του έργου « ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ- ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». Πέραν του γεγονότος ότι ουδείς σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί προς έκδοση οικοδομικής αδείας μέχρι σήμερα, σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι οι άδειες εκδίδονται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, όπως ο νόμος ορίζει.
Εν προκειμένω, όπως γνωρίζετε δεν έχει προχωρήσει η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ.61 που έχετε ζητήσει από 24/02/2015 και η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής αδείας με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Όπως επίσης γνωρίζετε, το ουσιαστικό πρόβλημα για την εμπλοκή αυτή έγκειται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, για το οποίο σας έχουμε προτείνει τρόπο αντιμετώπισης ήδη εδώ και δύο χρόνια. Συγκεκριμένα επειδή ο Δήμος δεν προτίθεται να απεμπολήσει δικαιώματά του επί του ακινήτου και προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σύγχρονο έργο για την πόλη, σας εξηγήσαμε ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με θετική διάθεση και των δυο πλευρών. Συγκεκριμένα λοιπόν προτείναμε τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε Προγραμματική Σύμβαση από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το σκοπό υλοποίησης του εν λόγω έργου και σας είχαμε μάλιστα αποστείλει σχέδιο σχετικού κειμένου χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση επί της πρότασής μας.
Κατά συνέπεια είναι εύλογη η έκπληξή μας για το περιεχόμενο της από 18/7/2017 επιστολής σας. Επειδή στην επιστολή σας αυτή δεν κάνετε αναφορά σε τυχόν χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ όπως μας είχατε ενημερώσει στο παρελθόν, θα θέλαμε να έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση για το θέμα αυτό.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το κτίριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα πρόσφατα κρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή ως το μοναδικό κατάλληλο να στεγάσει σε μέρος των εγκαταστάσεων του το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο έναντι ενοικίου που θα καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση να το εισπράττετε εσείς.
Περιμένουμε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ»

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud