Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 26 Ιουλίου 2017

Συνήλθε σήμερα στην ενδέκατη για το 2017 συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας και, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΠΡΟΤΟΜΗ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ
ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

Agios-Chrysostomos-Smyrnis

Η επιτροπή ενέκρινε τη φιλοτέχνηση της προτομής του Εθνομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης η οποία θα τοποθετηθεί επί της πλατείας Αναλήψεως, σε σημείο που θα επιλεγεί από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Καλαμάτας. Το έργο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

Ο Άγιος Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης μαρτύρησε το 1922 από τον τουρκικό όχλο. Η προτομή του θα συμπληρώσει το μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην πλατεία του Ιερού Ναού Αναλήψεως, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, που υπήρξε ο χώρος πρώτης εγκαταστάσεως των περίπου 4.000 Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι έφθασαν στην Καλαμάτα.
Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρη απαρτίζουν το μνημείο: το ένα περιγράφει τον τόπο και αναπαριστά χάρτη της Μικράς Ασίας, με μερικές μόνο από τις πόλεις που αναπτύχθηκαν εκεί, κατά τη διάρκεια της τρισχιλιετούς παρουσίας και μεγαλουργίας του Ελληνισμού ανατολικά του Αιγαίου.
Το δεύτερο τμήμα του έργου περιγράφει Μικρασιάτες, οι οποίοι απομακρύνονται από τον τόπο τους, μεταφέροντας τον πολιτισμό τους, την ορθόδοξη πίστη τους και τα λείψανα των προγόνων τους, με κατεύθυνση τον ελλαδικό χώρο.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ
ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

Εγκρίθηκε η επικαροποίηση της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 287/2009 και προστίθεται η εμποροπανήγυρη κατά τη θρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Λαιΐκων, στην οποία θα χορηγούνται μέχρι 5 άδειες, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο κατάληψης τα 3 τετραγωνικά μέτρα. Το τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου καθορίζεται στο ποσό των 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη είναι: ξυλόγλυπτα, κοσμήματα, παραδοσιακά ποτά και γλυκά, είδη θρησκευτικής λατρείας και παιχνίδια.

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ
ΣΕ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ

Η Επιτροπή ενέκρινε τη δημιουργία εισόδου – εξόδου από οικόπεδο σε αγροτική οδό της Σπερχογείας, εκτός ορίων οικισμού, για την εξυπηρέτηση υπό ανέγερσιν βιοτεχνικού κτηρίου, που θα στεγάσει ποτοποιΐα – αποσταγματοποιΐα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud