Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 26 Ιουλίου 2017

Στην 36η/2017 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017. Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων εντός της πόλης της Καλαμάτας, προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτούς ενοικιαζόμενα ποδήλατα. Η δημοπρασία θα είναι προφορική. Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τετραγωνικό μέτρο για την παραχώρηση της χρήσης του συνόλου των αναφερομένων κοινοχρήστων χώρων ορίζεται το ποσό των 28 ευρώ ετησίως, το οποίο αντιστοιχεί στο μέσον όρο τελών για τη χορήγηση άδειας για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τοποθέτηση εμπορευμάτων. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε τρία έτη.
Οι χώροι όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθούν ενοικιαζόμενα ποδήλατα είναι:
• Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη
• Πλησίον της κεντρικής εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου «Τέντα», για την εξυπηρέτηση και των αναγκών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
• στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας
• στην Πλατεία Δημαρχείου έναντι του ιστορικού Δημαρχείου
• σε κατάλληλο χώρο στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, νοτίως της οδού Ξενοφώντος
• σε κατάλληλο χώρο στη χερσαία ζώνη λιμένα και στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ναυαρίνου
• σε χώρο νοτίως της πλατείας Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου.

 

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Διενέργεια φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την «Εκποίηση κινητών άχρηστων υλικών». Πλειοδότης αναδείχθη η Άγγελος Κατσούλης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με προσφορά ύψους 3.575 ευρώ, για ποσότητα αλουμινίου 1.300 κιλών και σιδήρου 19.500 κιλών.

 

ΔΩΡΕΕΣ

Η Επιτροπή προέβη στην αποδοχή δωρεών ως εξής:
Α) Παροχή ενός γεύματος στους ωφελούμενους του Δημοτικού Εστιατορίου στις 15 Αυγούστου 2017, το οποίο θα προσφερθεί από το Γεώργιο Κουταβά
Β) Παραχώρηση ενός ηχοσυστήματος από την εταιρεία Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΟΕ
Γ) Προσφορά 100 κυπαρισσιών, ύψους 2 μέτρων περίπου, από τη γεωπόνο Ειρήνη Χειλά – Νίκου. Τα κυπαρίσσια θα φυτευθούν στο κεντρικό κοιμητήριο της Καλαμάτας (80) και σε άλλα σημεία της πόλης (20).

 

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Επί της εισήγησης της επιτροπής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας». Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία Πρωτεύς ΑΤΕΕ, με συνολική τιμή 5.798.710 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων αναπροσαρμογής 15% και ΦΠΑ 24%.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για «Συντήρηση πρασίνου και αρδευτικών δικτύων». Συνεχίζουν και οι 8 διαγωνιζόμενοι στην επόμενη φάση, που είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud