Εγκαίνια του νέου χώρου της «Αρμονίας» στον σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας

Το νέο χώρο της, στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, εγκαινίασε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 19.00, η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία». Το χώρο αυτό παραχώρησε, χωρίς αντάλλαγμα και μέχρι τις 26 Απριλίου 2026, ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για τον πρώην χώρο αναμονής και το εκδοτήριο, που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του Συλλόγου και την εκπλήρωση των σκοπών του.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος, ο οποίος – στο πλαίσιο χαιρετισμού του – ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας πήρε με ενοικίαση αυτό το χώρο, που είχε μεταβληθεί σε περιοχή συγκέντρωσης αντικοινωνικών στοιχείων. Ο Δήμος πληρώνει, περιλαμβανομένου του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού Παραλίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενοίκιο 3.500 ευρώ το μήνα και, από χώρο που δημιουργούσε προβλήματα, τον μετέβαλε σε χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης, αλλά και κοινωνικής προστασίας, καθώς έχουν στεγασθεί σε αυτόν η «Αρμονία», ο «Ορφέας», θερινός κινηματογράφος, Σύλλογοι ΑΜΕΑ, μουσείο.
Ο Π. Νίκας συνεχάρη την «Αρμονία» για την πλήρη αναδιοργάνωση και ευπρεπισμό του χώρου που της παραχωρήθηκε και υποσχέθηκε, ως αντίδωρο, αριθμό δωρεάν εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς και για ένα άλλο μεγάλο μουσικό γεγονός. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη χορωδία της «Αρμονίας» στο μεγάλο διαγωνισμό χορωδιών του Οκτωβρίου 2019, που θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας με την Interkultur.

1.JPG2.JPG3.JPG

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud