Δέκα χρόνια τα Παιδικά Χωριά SOS στην Καλαμάτα

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου δέκα χρόνων παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα. Η κεντρική εκδήλωση διεξήχθη την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 18:30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, αφού – μεταξύ άλλων – είχε προηγηθεί αγώνας δρόμου το πρωί της ίδιας ημέρας, με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Στην κεντρική εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος, ο οποίος, σε χαιρετισμό του, ανέφερε πως η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει την ανεπάρκεια του Κράτους στον τομέα της παιδικής προστασίας. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει», επεσήμανε. Ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια προς την ιδιωτική πρωτοβουλία που καλύπτει αυτό το κενό, καθώς επίσης προς τη διοίκηση των Παιδικών Χωριών SOS και το τοπικό Δ.Σ. της Καλαμάτας, που επί 10 χρόνια δίνει μεγάλο αγώνα. Επίσης, απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια προς την κυρία Βίκυ Καρέλια και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για τις ευεργεσίες του γενικά προς τη Μεσσηνία και τα παιδιά που έχουν ανάγκη προστασίας, ειδικότερα. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος, πέρα από τα λόγια και τη θεωρητική προσέγγιση, βοηθάει ουσιαστικά και με συγκεκριμένες πράξεις, στηρίζοντας θεσμικά και υλικά τα Παιδικά Χωριά SOS, ώστε να συνεχίσουν το δημιουργικό τους έργο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιδόθηκαν βραβεύσεις στη Βίκυ Καρέλια, Πρόεδρο ΔΣ της Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ και τον Ξενοφώντα Κάππα, Διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

ekdhlvseis-sto-pnevmatiko_1.jpgekdhlvseis-sto-pnevmatiko_2.jpgekdhlvseis-sto-pnevmatiko_3.jpgekdhlvseis-sto-pnevmatiko_4.jpg

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud