Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου 2017

Στην υπ’ αριθμ. 23/2017 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00. Ελήφθησαν αποφάσεις επί 41 θεμάτων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Προηγήθηκε η διαδικασία ελέγχου, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα όπως η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, η αναβάθμιση της Δυτικής Παραλίας, οι καταπτώσεις βράχων στο δρόμο προς τη Σπάρτη, η συντήρηση της 4ης Επαρχιακής Οδού, η αλλαγή του καλύμματος της «Τέντας» και άλλα. Επί των ερωτήσεων αυτών δόθηκαν απαντήσεις από το Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και από Προέδρους Νομικών Προσώπων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Λόγω μη καταβολής μισθωμάτων και μη τήρησης συμβολαίων αποφασίστηκε η καταγγελία σύμβασης υπομίσθωσης, καθώς και η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης της νομιμότητας, διασφάλισης των συμφερόντων των δημοτών, προστασίας της Δημοτικής Περιουσίας και στήριξης του υγιούς ανταγωνισμού στον επαγγελματικό χώρο. Η κατεύθυνση που δίδεται είναι η όποια ανοχή καθυστερήσεων στην καταβολή μισθωμάτων να μην ξεπερνά τους δύο μήνες και με τη συμπλήρωσή τους να ξεκινούν αμέσως οι διαδικασίες αποβολής από το δημοτικό χώρο. Ιδιαίτερα για τα σχολικά κυλικεία, τα μισθώματα και η έγκαιρη καταβολή τους στηρίζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Στους παραπάνω μισθωτές δίδεται προθεσμία ενός μήνα να ανταποκριθούν στους όρους των συμβολαίων τους ή να κάνουν ρύθμιση σύμφωνα με τα οριζόμενα στον τελευταίο νόμο.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

dekatiano

Το Σώμα παρέσχε έγκριση για τη διενέργεια προμήθειας σχετικά με την παροχή δεκατιανού (σάντουϊτς) σε μαθητές σχολείων του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 67.830 € χωρίς ΦΠΑ. Πέρυσι ο Δήμος υποστήριξε με κολατσιό τη φοίτηση 500 παιδιών σε σχολικές μονάδες της περιφέρειάς του. Σημειώνεται ότι, εκτός από σάντουϊτς, δίδεται και φαγητό (Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος), χυμοί και φρούτα κατά περιόδους.

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΑΠΟ ΡΥΜΟΤΟΜΗΣΕΙΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα βεβαίωση οφειλών από προσκυρώσεις και ρυμοτομήσεις και το διακανονισμό εξόφλησης αυτών. Πρόκειται για την ευνοϊκότερη ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος, καθώς αντιστοιχεί σε περίοδο 15 ετών ή 180 μηνιαίων δόσεων.

Αποφασίσθηκε, επίσης η αποστολή εγγράφου προς το Υπουργείο Οικονομικών για παραπέρα ελάφρυνση των υπόχρεων και αύξηση του χρόνου εξόφλησης, σε συνδυασμό με την επικείμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Υπάρχουν περιπτώσεις οφειλής (π.χ. στην οδό Βασιλέως Γεωργίου) όπου η μηνιαία δόση ξεπερνά τις 3.000 ευρώ και, επομένως, υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων – φορέων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων:

1. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ», για τη διοργάνωση της ετήσιας γιορτής αγκινάρας

2. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων

3. «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ», για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

4. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ¨ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», για τη διοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής

5. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΙΩΝ ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», για τη διοργάνωση εκδήλωσης

6. «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ», για τη διοργάνωση εκδηλώσεων

agora-proiontvn-taygetou

7. «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΔΑΙΩΝ ¨ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΛΑΔΑΣ¨», για την διοργάνωση αγοράς τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

8. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980¨», για τη διοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης

9. «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ¨», για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η εφαρμογή προγράμματος συλλογής και επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων. Τα οργανικά απόβλητα θα συλλέγονται σε ξεχωριστό, καφέ χρώματος, κάδο. Θα εγκατασταθούν στην Καλαμάτα 50 τέτοιοι κάδοι κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μπλοκ πολυκατοικιών, σε στρατόπεδα και στο Νοσοκομείο, στη «Διάπλαση», στο Γηροκομείο και στο Άσυλο, καθώς και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιείται καθημερινά, με ιδιαίτερο όχημα και τα οργανικά απόβλητα θα οδηγούνται προς επεξεργασία σε ξεχωριστό «ρεύμα», στην κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα. Τη διαχείρισή τους θα πραγματοποιεί ο Δήμος και όχι ο ανάδοχος καθαριότητας.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, που για να πετύχει χρειάζεται τη συνεργασία όσων παράγουν οργανικά απορρίμματα, την οποία θα επιδιώξει ο Δήμος. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή αποκομίζονται σύμμεικτα απορρίμματα, μέρος των οποίων αποτελούν τα οργανικά, ανακυκλώσιμα από τους μπλε κάδους, ρούχα και παπούτσια, γυαλί, ηλεκτρικά, μπαταρίες και έλαια.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ / ΑΜΕΑ

Το Σώμα ενέκρινε τους όρους προκήρυξης για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για ΚΔΑΠμεΑ. Από το Δήμο Καλαμάτας θα γίνει πρόσληψη 22 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων μέχρι 31-8-2018, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.

Οι προσλήψεις αφορούν στις εξής ειδικότητες:

ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΠΕ Ψυχολόγων

1

ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

1

ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών

4

ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού

2

ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

2

ΠΕ Δασκάλων

1

ΤΕ Εργοθεραπευτών

2

ΤΕ Φυσιοθεραπευτών

2

ΤΕ Λογοθεραπευτών

1

ΔΕ Εκπαιδευτών Τεχνικών

4

ΔΕ Οδηγών

2

Η διαδικασία προσλήψεως θα είναι ίδια με εκείνη των ΚΔΑΠ και θα περιλαμβάνει συνέντευξη σε τριμελή Επιτροπή Διευθυντών του Δήμου.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η ανάκληση της υπ’ αριθμ. 79/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θουρίας (ο Δήμος Καλαμάτας είναι καθολικός διάδοχος αυτού του τέως Δήμου), με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά εργαζομένου στον πρώην Δήμο Θουρίας, ο οποίος κατόπιν υπήρξε υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής ο υπάλληλος θα απολυθεί, λόγω πλαστογραφίας εγγράφων προσδιορισμού προσόντων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud