H Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η 44η/2017 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 μεσημβρινή. Τα σημαντικότερα θέματα επί των οποίων η Επιτροπή έλαβε αποφάσεις είναι τα εξής:

ΔΩΡΕΑ 40.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΚΑΡΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

karelia

Έγινε αποδεκτή δωρεά του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το οποίο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου, υποστηρίζει τη διενέργεια του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας –2017 με το ποσόν των 40.000 ευρώ.
Ο Διαγωνισμός, του οποίου το Ίδρυμα Καρέλια αναδεικνύεται Μέγας Χορηγός, θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017 και σ' αυτόν θα μετάσχουν 52 χορωδίες, από 15 χώρες (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάς, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία και Σουηδία), με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς.
Για τη γενναιόδωρη και ευγενική αυτή χειρονομία, θα εκφρασθούν με επιστολή του Δημάρχου θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Βικτωρία Καρέλια και το Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Καρέλια και θα αποσταλούν όλα τα νόμιμα παραστατικά από το Δήμο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια υπήρξε Μέγας Χορηγός και της αντίστοιχης εκδήλωσης του 2015, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Σχετικά με την κάλυψη του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας –2017 σε θέματα ηχητικών και φωτισμού, η επιτροπή απέρριψε ως προς την εγκυρότητα των δικαιολογητικών τις προσφορές 2 ενδιαφερομένων και η διαδικασία θα συνεχισθεί με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς ενός ενδιαφερομένου.
Για τις μετακινήσεις, διαμονή και διατροφή προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο Βασίλειος Τριγκιλίδας.

ΟΙΚΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ

Από την Επιτροπή έγινε αποδεκτή η δωρεά εκ μέρους του «Μορέα» ενός προκατασκευασμένου διώροφου οικίσκου, που είναι τοποθετημένος στο δημοτικό χώρο όπου βρισκόταν το εργοτάξιο του «Μορέα». Στο χώρο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί το Δημοτικό Φυτώριο. Ευχαρ

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΟΔΩΝ

Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο Ιωάννης Τσούσης του Παναγιώτη με μέση έκπτωση 56,14%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ

Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΟΕ, η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 62,25% επί έργου κατασκευής πεζοδρομίων και ρειθροκρασπέδων κ.λπ. προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΙΪΚΩΝ

Η εταιρεία Δημόπουλος ΑΤΕ αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης, στο πλαίσιο ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή γηπέδου στην Τ.Κ. Λαιΐκων». Η Δημόπουλος ΑΤΕ μειοδότησε, προσφέροντας έκπτωση 51,21%, επί προϋπολογισμού μελέτης 620.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Πηγές χρηματοδότησης είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μέσω του έργου αυτού θα κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Λαιΐκων (Νταμάρια), σε χώρο έκτασης 13,5 στρεμμάτων, που έχουν παραχωρήσει στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα τα αδέλφια Νικήτας και Σταυρούλα Κάρτσωνα.
Θα εκτελεσθούν εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους, κατασκευής τοίχων αντιστήριξης, εγκατάστασης περίφραξης, κατασκευής δικτύου απορροής ομβρίων, ενώ το γήπεδο θα έχει κερκίδες στη βόρεια πλευρά του. Ο αγωνιστικός χώρος θα στρωθεί με συνθετικό τάπητα, ενώ θα υπάρχει και σύστημα διαβροχής του. Ακόμη, θα εγκατασταθεί ηλεκτροφωτισμός.
Τέλος, σε υπάρχον κτήριο θα γίνει εσωτερική διαμόρφωση και συντήρηση, ώστε να δημιουργηθούν χώροι αποδυτηρίων, με WC και ντουσιέρες.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

Η Επιτροπή αποφάσισε την κατακύρωση της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Καλαμάτας» στον Πέτρο Ρένεση του Νικολάου, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 15% επί προϋπολογισμού 170.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud