Στο 2ο Forum για την Αυτοδιοίκηση που διεξήχθη στη Σπάρτη στις 21-22 Νοεμβρίου 2025 συμμετείχε και μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος.
Στην έναρξη των εργασιών χαιρέτισε το Forum η Ευρωπαία Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ανθεκτικότητας στο Νερό και Ανταγωνιστικής Κυκλικής Οικονομίας Jessika Roswall (Euopean Commicioner Environment, Water Resilience and a Competitive Circular Economy).

Κεντρικοί ομιλητές, πέραν του κ. Βασιλόπουλου, ήταν οι: Χρίστος Δήμας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ και Μιχάλης Βακαλόπουλος, Δήμαρχος Σπάρτης.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, κατά την ομιλία του μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων και την ανθεκτικότητα των σύγχρονων πόλεων.







