Συναντήσεις του Δημάρχου με Συλλόγους Γονέων Μαθητών

Cannot find 2017/10/20-13149 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/10/20-13149/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το βράδυ της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμαρχος συναντήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, το οποίο στεγάζεται στη Διασπορά της 120 ΠΕΑ, για ζητήματα βελτίωσης των υποδομών των προαναφερθέντων Σχολείων.

Οι γονείς του 8ου Δημοτικού Σχολείου, που έχει το νεότερο σχολικό κτήριο της Καλαμάτας, ζήτησαν να φυτευθούν δέντρα περιμετρικά του προαυλίου, κάτι που θα πραγματοποιηθεί, καθώς θα τους δοθούν δένδρα όταν ο Δήμος Καλαμάτας εφοδιασθεί από το Δασαρχείο. Ζήτησαν, επίσης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, 250 καθίσματα για την αίθουσα εκδηλώσεων και λοιπά είδη εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως όλα τα παραπάνω είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Δυστυχώς, όμως, το Υπουργείο ούτε για τα βασικά λειτουργικά έξοδα των σχολείων δεν ανταποκρίνεται... Ο Δήμος Καλαμάτας θα βοηθήσει το Σχολείο ανάλογα με τις δυνατότητές του και σταδιακά.
Οι εκπρόσωποι των Γονέων μαθητών του Νηπιαγωγείου Διασποράς ζήτησαν να οργανωθεί παιδική χαρά στο προαύλιο του Σχολείου. Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες ώστε σταδιακά να αγορασθούν τα αναγκαία όργανα.
Ο Π. Νίκας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των γονέων για τις επισκέψεις και τη συνεργασία, επεσήμανε ότι η βασική παράμετρος για να μάθουν τα παιδιά γράμματα δεν είναι οι υποδομές, στις οποίες μάλιστα η Καλαμάτα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, πλην του πρώην Πολυκλαδικού. Ο δάσκαλος και ο γονιός είναι εκείνοι που πρέπει να οδηγήσουν τα παιδιά στη γνώση και, μάλιστα, με παιδαγωγικώς ορθό τρόπο.
Πέραν αυτών, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα είναι ευτυχής εάν τα παιδιά τον επισκέπτονται στο Δημαρχείο και ο ίδιος θα προσπαθήσει, εφόσον προσκαλείται, να ανταποκριθεί με επισκέψεις του, ώστε να βρεθεί δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud