Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των αθλητικών χώρων Καλαμάτας: Το προσχέδιο δόθηκε προς ενημέρωση σε συλλόγους και ομάδες

Νέο πλαίσιο λειτουργίας που να καλύπτει όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνοντας τους συλλόγους και τις ομάδες που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτών, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Στόχος μέσω του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, που έχει συνταχθεί λαμβάνονταν υπόψιν πρότυπα Κανονισμών που εφαρμόζονται και σε άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας, είναι να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, κοινό για όλους, ορίζοντας με σαφήνεια τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις όσων κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία τους.

Ήδη το προσχέδιο του Κανονισμού έχει σταλεί σε όλες τις ομάδες και συλλόγους που κάνουν χρήση των εν λόγω χώρων, προκειμένου να ενημερωθούν, ενώ από την  Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 έχουν προγραμματιστεί διαδοχικές συναντήσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργου Λαζαρίδη, με εκπροσώπους ομάδων και συλλόγων προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διαβούλευσης, προτού ο Κανονισμός έρθει προς έγκριση στα συλλογικά όργανα και τεθεί σε ισχύ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει ζητηθεί από κάθε ομάδα να ορίσει με απόφαση του Δ.Σ. της το πρόσωπο που θα την εκπροσωπεί στην επικοινωνία με το Δήμο. Στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας θα περιλαμβάνεται και ο ορισμός ενός ελάχιστου αντιτίμου χρήσης του χώρου από τις ομάδες, όπως άλλωστε ισχύει και στους περισσότερους Δήμους της χώρας, το οποίο λειτουργεί ανταποδοτικά στη χρήση του χώρου και ουσιαστικά θα καλύπτει το κόστος δαπανών από τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Τα παραπάνω καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον τομέα του Αθλητισμού, απασχόλησαν σύσκεψη εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γ. Λαζαρίδη, της γ.γ. του Δήμου Μ. Νταμάτη, της Γενική Διευθύντριας του Δήμου Π. Κουράκλη και στελεχών του Τμήματος Αθλητισμού.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech