Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

«Προστατευόμαστε από τις πυρκαγιές»: Ενημερωτική δράση πολιτικής προστασίας στη Βέργα

Εκδήλωση για την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στη Βέργα. Στην εκδήλωση που αφορούσε στην προστασία του οικισμού της Βέργας από πυρκαγιές και διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Βέργας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βέργας Άρτεμις Κότση αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την προστασία του οικισμού. Τα στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν τον κόσμο για το σχέδιο οργανωμένης απομάκρυνσης και τους χώρους συγκέντρωσης πληθυσμού στην περιοχή, καθώς και για τα μέτρα προστασίας των κατοικιών από πυρκαγιές.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάσης Θωμόπουλος έδωσε οδηγίες αυτοπροστασίας από τις πυρκαγιές και έγινε προβολή εκπαιδευτικής ταινίας – ενημέρωσης του κοινού για την προστασία από δασικές πυρκαγιές.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εγγραφή ατόμων στο Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πληθυσμού και καταγραφή των προτάσεων των κατοίκων σχετικά με την προστασία της περιοχής τους.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech