Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ειδικούς κάδους για ανακύκλωση των υπολειμμάτων τσιγάρου προμηθεύεται ο Δήμος Καλαμάτας

Στην προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Η έγκριση του θέματος έγινε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Στόχος η μείωση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που πετάγονται σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας στην άξια της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, προχώρα στην ανακύκλωση των αποτσίγαρων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης από τα αποτσίγαρα.

Ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά, όσο το δυνατόν περισσότερα αποτσίγαρα, που αλλιώς καταλήγουν - με επιβλαβείς συνέπειες - στο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή ακoλουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βοηθά την ενίσχυση του “πράσινου” αποτυπώματος των πολιτικών που υιοθετεί το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος,  και η διατήρηση καθαρής της πόλης μας από τα αποτσίγαρα.

Η δράση αυτή για το 2024 αποτελεί στοχευμένη δράση, που έρχεται ως συνέχεια των χάρτινων σταχτοδοχείων, που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια στις παραλίες του Δήμου μας. Ο Δήμος θα προμηθευτεί ειδικούς κάδους για τα αποτσίγαρα, με πίστωση 9.337 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.       

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech