Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Field Day «Πατάτες για καλό σκοπό»

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση Field Day «Πατάτες για καλό σκοπό» στο Αγρόκτημα Καλαμάτας του ΠΑΠΕΛ παρουσία Φοιτητών/τριών και Καθηγητών του Τμήματος Γεωπονίας. Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν την τεχνική καλλιέργειας, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία, τη γεωργία ακριβείας και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων. Τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Επιχειρήσεις του Αγροτικού Τομέα στα επιστημονικά πεδία της Γεωπονίας, της Γεωπληροφορικής (GIS) και της Πληροφορικής (IoT).

Ο Δήμος Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δημάρχου Καλαμάτας, σε θέματα Ψηφιακής & Τεχνολογικής Αναβάθμισης του Δήμου και ταυτόχρονα υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο την ανάπτυξη συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας κ. Φώτη Ασημακόπουλο, ο οποίος τόνισε πως η δράση αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ενεργούς συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ακολουθούμενη και από την ευγενική πρόταση συνεργασίας της εταιρίας GREEN PROJECTS και αφορά ανάπτυξη Συστημάτων Νέων Τεχνολογιών (ΙοΤ) στον αγροτικό τομέα (Συστήματα Ευφυούς Γεωργίας).

Σκοπός του παρόντος προγράμματος όπως και επισημάνθηκε είναι η σημαντική συνεισφορά των συνεργασιών αυτών στο να αποκτήσουν οι Φοιτητές/τριες κατάλληλες δεξιότητες και νοοτροπίες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας, αλλά και να αναπτυχθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ανάδειξης, στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, των Συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας και των δυνατοτήτων τους.

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί πως τα προϊόντα της συγκομιδής θα διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech