Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Tην Υπουργό Πολιτισμού υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο ιστορικό Δημαρχείο

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Την Υπουργό υποδέχτηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία αιρετών του Δήμου. Την Υπουργό συνόδευε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας, σχετικά με υποδομές αλλά και εκδηλώσεις.

ΜΕΝΔΩΝΗ: “ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2025 ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ”

Η Υπουργός ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην ανασκαφή στην Υπαπαντή, στην Αρχαία Θουρία καθώς και στο έργο περιμετρικού φωτισμού του Κάστρου Καλαμάτας. Αναφορικά με την ανασκαφή στην Υπαπαντή δήλωσε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα ξεκινήσει τις ανασκαφές από την περιοχή της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, υπάρχει ενεργή εργολαβία που για διαδικαστικούς λόγους όπως δήλωσε, καθυστέρησε, ωστόσο το έργο προχωρά κανονικά.

Για τη συστηματική ανασκαφή στην Αρχαία Θουρία η Υπουργός δήλωσε ότι το έργο και εκεί προχωρά κανονικά, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος τόσο κοντά στην Καλαμάτα. Όπως επισήμανε η κ. Μενδώνη, η αρχαιολογική έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν είναι αναδεδειγμένος ακόμα ο επισκέψιμος χώρος, καθώς υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αρχαιολογική έρευνα.

Τέλος, όσον αφορά στον περιμετρικό φωτισμό του Κάστρου, που χρηματοδοτείται με 400.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι προχωρά κανονικά, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί τέλος του 2025.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ-ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του διευκρίνησε ότι όσον αφορά στην ανασκαφή της Υπαπαντής, ο Δήμος χρηματοδοτεί με 180.000 ευρώ το έργο, και μάλιστα σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έχει ανατεθεί και προχωρά η μελέτη ανάδειξης των αρχαίων. Όσον αφορά στην Αρχαία Θουρία, και εκεί υπάρχει ενεργή προγραμματική σύμβαση τα τελευταία 4 χρόνια, με τον Δήμο να χρηματοδοτεί ετησίως με 30.000 ευρώ την αρχαιολογική έρευνα, ενώ ήδη πέρυσι χρηματοδοτήθηκε με 28.000 ευρώ εργολαβία βελτίωσης της προσβασιμότητας στην περιοχή. "Είναι στις προτεραιότητές μας τα έργα Πολιτισμού" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.     

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech