Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασαν στην Καλαμάτα οι Επιτροπές Παρακολούθησης για το ΠΑΑ 2014-2020 και το ΣΣ-ΚΑΠ 2023-2027

Στην Καλαμάτα συνεδρίασαν σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 οι Επιτροπές Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Ηπείρου, αιρετών της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού καθώς στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων διαχειριστικών αρχών.

Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές του πρωτογενούς τομέα είναι πολλές και σύνθετες. Και η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, των σχεδίων και κυρίως των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών αποτελεί κομβικό σημείο, ιδιαίτερα για την περιφέρεια της Πατρίδας μας». Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε, επίσης: «Οι συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαρκώς αλλάζουν, διαμορφώνοντας ένα νέο πλαίσιο όπου η σταθερότητα είναι το ζητούμενο, δεδομένων των αναταράξεων σε μία σειρά από τομείς που όλοι πλέον βιώνουμε (πόλεμοι, ενεργειακή και κλιματική κρίση) καθώς και άλλα προβλήματα όπως το δημογραφικό πρόβλημα, η έλλειψη εργατών κ.ά.).  Στο σημείο αυτό είναι που χρειάζεται, απαιτείται η παρέμβαση της Πολιτείας, του Κράτους, της Ευρώπης. Παρέμβαση που θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά στην όλη κατάσταση, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της παραγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται και ταυτόχρονα διαμορφώνοντας συνθήκες που να προάγουν την αειφόρο γεωργία μέσα από την ανάπτυξη της υπαίθρου».

Καταλήγοντας, ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε: «Προφανώς η Αυτοδιοίκηση θα κληθεί - και πρέπει- να έχει ρόλο κατά τη διάρκεια λήψης αποφάσεων, βοηθώντας αν θέλετε, να ξεπεραστούν παθογένειες, να προσπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και γενικότερα αδυναμίες που κατά το παρελθόν και ως φορείς υλοποίησης έργων μας έχουν ταλαιπωρήσει και πολλές φορές μας έχουν οδηγήσει είτε στη μη απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων, είτε στην απένταξη έργων, είτε σε προβληματικές υλοποιήσεις πράξεων».

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech