Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Δημαρχείο

Cannot find 2017/11/10-13302 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/11/10-13302/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τον οποίο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Τζανακόπουλο και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «μας ενδιαφέρει πρωτίστως η πορεία της Αυτοδιοίκησης και αυτής της πόλης μέσα στην οικονομική κρίση. Είναι προφανές ότι δεν τα περιμένουμε όλα από την Κυβέρνηση, προσπαθούμε και εμείς. Η χώρα, για να βγει από την κρίση, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, συνεννόηση και ένα μίνιμουμ συνεργασίας, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση. Το επιδιώκομε και σε επίπεδο φορέων της πόλης και στο Δημοτικό Συμβούλιο και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και οι καρποί είναι προς όφελος και του λαού μας και της πόλης.
Η Καλαμάτα μέσα στην οικονομική κρίση έχει μία σχετικά καλή πορεία, γιατί και εδώ μας έχει πλήξει η οικονομική κρίση. Έχουμε μία πραγματικότητα, η οποία ήρθε μέσα στην κρίση και είναι εξόχως θετική, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ολοκληρώθηκε και εγκαινιάσθηκε πρόσφατα, το αεροδρόμιο, που από μηδενική κίνηση είναι συνδεδεμένο με 30 ευρωπαϊκές πόλεις, μία διεθνής πλέον είσοδος της χώρας, καθώς και το Costa Navarino, που άλλαξε πλέον τα δεδομένα για την περιοχή μας και μας έβαλε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ξένες αποστολές μας επισκέπτονται σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Υπάρχει μια αισιοδοξία για την ανάπτυξη της περιοχής από το Κατάκολο μέχρι το Γύθειο. Το μέλλον ανήκει στη συγκεκριμένη περιοχή, που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, γιατί αυτό θα είναι καλό και για το λαό και για τον τόπο».
Ο Δήμαρχος έθεσε και ένα αίτημα: την αναβάθμιση του μεσσηνιακού οδικού δικτύου.
Ο Π. Νίκας επέδωσε στον Υπουργό ένα αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, το οποίο φέρει το «ριζωμένο σταυρό», ενώ του προσέφερε και τοπικά προϊόντα.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για το καλωσόρισμα και ανέπτυξε τις κυβερνητικές απόψεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της χώρας. Επεσήμανε δε ότι «θέλουμε να είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια δύσκολη δουλειά, την οποία αναλαμβάνει, να επιλύσει ζητήματα φλέγοντα». Ο Δ. Τζανακόπουλος ευχήθηκε στον Π. Νίκα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, που επιτελεί με αξιοπρέπεια και επιτυχία.
Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλειος Χαντζής συνόδευσε τον Υπουργό σε σύντομη περιήγησή του στο νέο Δημαρχείο, για το οποίο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε θαυμασμό, ιδίως για την ποιότητα του έργου και τις συνθήκες εργασίας. Επίσης, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud