Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκπροσώπηση της Καλαμάτας στην Γ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του εν λόγω δικτύου. Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Ιάκωβος Περρωτής.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον απερχόμενο πρόεδρο του Δικτύου, τ. Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα. Στόχος του Μνημονίου είναι η χρήση της τεχνολογίας και επιτευγμάτων της συνολικότερα για την προστασία της φύσης και ειδικότερα για τα ποτάμια.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη σημασία, όχι μόνο του να στρέφουν οι πολίτες το βλέμμα στα ποτάμια, αλλά του να δίνεται έμφαση στα ίδια τα ποτάμια, με έργα που αφορούν στη φύση.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιάννης Ανδρουλάκης εστίασε σε δύο σημεία: στην ήδη μεγάλη παρέμβαση του φορέα με χρήματα ως υποστήριξη δράσεων για τα ποτάμια, αλλά και στην επικείμενη έμπρακτη στήριξη προς το Δίκτυο, μέσω των επερχόμενων μέτρων ειδικής στόχευσης για κατηγορίες ΟΤΑ. Μνημόνευσε, πάντως, τη σημασία της συνεργασίας των πολιτών για τη διατήρηση της φύσης και του περιβάλλοντος μετά την υλοποίηση των έργων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech