Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο µε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες»

Έναρξη σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 για το διήμερο δράσεων καινοτομίας, που περιλαμβάνει το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο µε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες» και το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων, τα οποία διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Αγάπιος Οικονομίδης.

Στο συνέδριο παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ενώ μέσω διαδικτύου παρέμβαση πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δήμητρης Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαγεωργίου. Κατά τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι εστίασαν στη συμμετοχή των Δήμων τους στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου και θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου 2023, δίνοντας τη σκυτάλη στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων το οποίο και είναι προγραμματισμένο για τις 17:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

xorigoi 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech