Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή» το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις».

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Μάριος Αθανασόπουλος, απηύθυναν χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ομιλία του ακαδημαϊκού κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη με θέμα: «Ιστορικές διαδρομές του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία» και ακολούθησε επετειακή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι» με σπουδαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής.

Το Σάββατο το πρωί, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρία, αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον των πολλών παρισταμένων. Το Σάββατο το απόγευμα ακολούθησε η δεύτερη συνεδρία, αφιερωμένη στην ιστορία, με πέντε εξαιρετικές εισηγήσεις, οι οποίες, παρότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση, καθήλωσαν τους πολυπληθείς παρισταμένους ως το τέλος, με έντονους διαλόγους και πολλές ερωτήσεις από το ακροατήριο.

Το συνέδριο έληξε την Κυριακή το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί η τρίτη συνεδρία, αφιερωμένη στη διδακτική της ιστορίας με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που κράτησαν και αυτή την ημέρα αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων. Το συνέδριο έκλεισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας κ. Γ. Ανδρειωμένος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό και ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, η έντονη παρουσία του κόσμου της πόλης μας στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου και ο διάλογος που έδωσε ξεχωριστή ζωντάνια στις εργασίες του, πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχή έκβασή του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαριστεί το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Γ. Ανδρειωμένο για την αγαστή συνεργασία και συγχαίρει την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου. Επίσης ευχαριστεί όλους τους φορείς και συλλόγους που συνέβαλαν σε αυτό, και ιδιαίτερα τους δύο μικρασιατικούς συλλόγους της πόλης μας.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech