Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κύκλος σεμιναρίων από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ξεκινά έναν τετράμηνο κύκλο σεμιναρίων μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff. Η μουσικοκινητική αγωγή Carl Orff είναι μια ολιστική μουσικοπαιδαγωγική προσέγγιση που βασίζεται στην αρχή ότι κάθε άνθρωπος αποτελεί εξ' ορισμού ένα μουσικό ον και έχει την ικανότητα να εκφραστεί καλλιτεχνικά ανεξαρτήτως ταλέντου, επιπέδου τεχνικής ή άλλων δεξιοτήτων και γνώσεων. Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η μουσική στην Ορφική ωδειακή τάξη αποτελεί μια πρακτική που συμπεριλαμβάνει τη κίνηση, το λόγο, το ρυθμό ως αναπόσπαστα κομμάτια της μουσικής στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέσα σ' ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και αποδοχής, τα παιδιά βιώνουν τη μουσική στην πράξη, παίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά, με βασικά τους εργαλεία το σώμα, το τραγούδι, τον ρυθμικό λόγο, το συμβολικό παιχνίδι, το body music (ηχηρές κινήσεις στο σώμα) και τα μικρά κρουστά μουσικά όργανα (τονικά και μη).

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν σε μικρά μουσικά και κινητικά δρώμενα αναπτύσσοντας έτσι τη δημιουργικότητα και την αυτενέργειά  τους, εμπλουτίζοντας παράλληλα τη μουσική αντίληψη και γνώση.

Οι στόχοι της μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff είναι η ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μέσω της μουσικής, η αισθητική τους καλλιέργεια και μακροπρόθεσμα, η καθιέρωση της τέχνης της μουσικής ως βασικό εργαλείο δημιουργίας και έκφρασης εφ' όρου ζωής.

Θα δημιουργηθούν τμήματα που αφορούν σε ηλικίες 3 έως 4 ετών και σε ηλικίες 6 έως 8 ετών.

Τα δίδακτρα έχουν οριστεί στα 20 ευρώ μηνιαίως. Η υπεύθυνη Καθηγήτρια είναι η Ερατώ Αλτόκα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΤΟΚΑ ΕΡΑΤΩ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, κατάγεται από την Ήπειρο και κατοικεί στην Καλαμάτα από το Σεπτέμβρη του 2020.Είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής κλασσικού πιάνου και πιστοποιημένη μουσικοπαιδαγωγός της προσέγγισης Carl Orff από το International Orff-Schulwerk Forum Salzburg / Σχολή Μωραΐτη (2013-2016). Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικούς κύκλους σπουδών Ψυχοπαιδαγωγικής και Ελληνικού Μουσικού Πολιτισμού στο ΕΚΠΑ και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει κύκλους βιωματικής εκπαίδευσης σε θεραπείες μέσω τεχνών (μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία και παιγνιοθεραπεία) καθώς και σεμινάρια στοιχειακής σύνθεσης, αυτοσχεδιασμού, χορού, body percussion, θεατρικής και εκφραστικής κίνησης και θεατρικού παιχνιδιού από καταξιωμένους εκπαιδευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Έχει διδαχθεί παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγιαννάκης" και έχει συμμετάσχει ως μουσικός (κρουστά, φωνητικά) στο Φεστιβάλ Μουσικής για παιδιά ΒIG BANG! της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο International Body Music MiniFest στην Αθήνα καθώς και στο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας.Εργάζεται ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής C.Orff  σε ωδεία και σχολεία από το 2016 και από το Σεπτέμβρη του 2020 συνεργάζεται με τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην πόλη μας.

Για πληροφορίες εγγραφής απευθυνθείτε στην γραμματεία του Ωδείου και στο τηλέφωνο 27210 - 21881.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech