Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιτυχημένο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας, που οργανώθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Κυριάκος Λιαράκος, υπενθύμισε πως κάθε 1η και 2η Παρασκευή του μήνα συνεχίζεται η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης από το κοινό των ταινιών που θα λάβουν μέρος στο επόμενο Φεστιβάλ, στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία τού να δίνεται το βήμα στους νέους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα έργα τους στην κινηματογραφική αίθουσα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, προβλήθηκαν 91 συνολικά ταινίες, 68 σε πανελλήνια πρεμιέρα. Είχαμε 40 ελληνικές ταινίες από νέους αλλά και από πιο έμπειρους δημιουργούς, αλλά και 30 πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών. Η διοργάνωση, φιλοξένησε συνολικά 50 σκηνοθέτες ή συντελεστές οι οποίοι παρέστησαν στην προβολή της ταινίας τους και μίλησαν με το κοινό. Φιλοξενήθηκαν επίσης 8 μέλη των κριτικών επιτροπών, οι οποίοι απόλαυσαν το πρόγραμμα αλλά και την πόλη της Καλαμάτας.

Απολογιστικά, το τετραήμερο φεστιβάλ προσέλκυσε πάνω από 1.500 θεατές. Μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε και στην πρωινή εκπαιδευτική ζώνη, με πάνω από 700 μαθητές από 20 σχολεία να παρακολουθούν τις προβολές την Παρασκευή και τη Δευτέρα το πρωί. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε και το σεμινάριο "Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ" για μαθητές, το οποίο παρακολούθησαν 60 μαθητές από τρία σχολεία, λαμβάνοντας τις πρώτες γνώσεις ώστε αργότερα να μπορούν να κάνουν το δικό τους Ντοκιμαντέρ.

Περισσότερες πληροφορίες στο kalamatashortdocs.com.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech