Πετυχημένη έκθεση ζωγραφικής από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

Cannot find 2017/12/14-13535 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/12/14-13535/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου κάθε χρονιάς), διοργάνωσε σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας μιαν έκθεση ζωγραφικής, με θέμα: «Δημιουργώ ενάντια στη βία κατά των γυναικών».

Η έκθεση περιέλαβε 14 ζωγραφικά έργα γυναικών με εμπειρία κακοποίησης, οποιασδήποτε μορφής, οι οποίες έχουν καταφύγει στις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου. Κάθε έργο απέδωσε κι ένα μοναδικό συναίσθημα, που άγγιξε τις ψυχές των επισκεπτών και μετέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην βία, που υπομένουν οι γυναίκες σιωπηλά.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά για μία εβδομάδα τα έργα ζωγραφικής και, επιπλέον, να καταγράψει το προσωπικό του μήνυμα στο βιβλίο μηνυμάτων ενάντια στην βία κατά των γυναικών.
Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού και η μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων, που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών. Η κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται τη βία και οι γυναίκες χρειάζεται να σπάσουν την σιωπή τους.
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, το κοινό είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, που αποτελείται από κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, προκειμένου να ενημερωθεί γύρω από τις υπηρεσίες και το έργο που το Συμβουλευτικό Κέντρο επιτελεί. Τέλος, διενεμήθη έντυπο ενημερωτικό υλικό που αφορά στη βία κατά των γυναικών, προκειμένου οι γυναίκες να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να απευθυνθούν για βοήθεια.
Από το Συμβουλευτικό Κέντρο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς το Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή και την Έλλη Κελεμένδρη, καθηγήτρια εικαστικών, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στην προετοιμασία και διενέργεια της έκθεσης, καθότι διέθεσαν το χρόνο, το χώρο και τα μέσα εθελοντικά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Συμβουλευτικής.
Επίσης, ευχαριστεί τις 10 συμβουλευόμενες του Κέντρου, που συμμετείχαν εθελοντικά, για τη συμβολή τους και τη συναίνεσή τους να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με το κοινό, με απώτερο σκοπό τη μετάδοση ενός ηχηρού μηνύματος ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud