Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η βασιλόπιτα 2023 του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2023, μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στο λιμένα Καλαμάτας, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτάς του, καθώς και εκείνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, αφού τις ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ευχές έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Κωνσταντέλλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος και οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης.

324453441 1899555607062778 6862655537114728091 n

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το δύσκολο λόγω των συνθηκών αλλά και ελπιδοφόρο για την πόλη μας 2022, αντικατέστησε το έτος των προκλήσεων, το 2023. Ένα έτος που εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιαστεί σε επίπεδο περιφέρειας με τα μεγάλα εθνικά έργα, σε επίπεδο Δήμο, με τα μεγάλα έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά βέβαια και το Κλιματικό Συμβόλαιο του Δήμου που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς καθώς και σε επίπεδο παραλίας με σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Αναφέρομαι στις διανοίξεις οδών που πρέπει να γίνουν και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με διανοίξεις και διαμορφώσεις χώρων στάθμευσης μέσω Δημοτικών Πόρων, με αναπλάσεις που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και προχωρούν, αλλά και με πολλές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε σε εξέλιξη τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μας μέτωπο και βέβαια το υδατοδρόμιο που αναμένουμε την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών αλλά και το υδάτινο πεδίο που ετοιμάζουμε μέσα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου μέσα στο 2023 η Καλαμάτα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί υδροπλάνα.

Για να τα πετούμε αυτά χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά και συνεργασία του Δήμου με το Λιμενικό Ταμείο, με το Λιμεναρχείο, με την Πολιτεία, με την Περιφέρεια, με τους επαγγελματικούς φορείς και τους πολίτες της παραλιακής ζώνης.

Να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά για την παραλιακή μας ζώνη, να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για την εξαιρετική και διαχρονική συνεργασία, τόσο με το Δήμο όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech