Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αποχαιρετά το Φθινόπωρο με σειρά δράσεων

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της δράσης «Φθινοπωρινό Ταξίδι» αποχαιρετά το Φθινόπωρο με ένα χορταστικό μουσικό πενταήμερο και καλωσορίζει το Χειμώνα.

Από την Πέμπτη 24 έως και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνει σεμινάρια, masterclasses, συναυλίες και διαλέξεις σε ένα ευρύ φάσμα της μουσικής.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 21:00, ο Δημήτρης Κούντουρας που ειδικεύεται στην παλαιά Μουσική και σε ιστορικά είδη φλάουτου και είναι Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Κέντρο παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών θα παραδώσει masterclasses στην τάξη Φλάουτου με ράμφος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα παραδώσει masterclass στην τάξη Φλάουτου του Ωδείου,από τις 16:00 έως τις 21:00, ενώ την ίδια μέρα στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών ο Δημήτρης Κούντουρας θα παραδώσει μια διάλεξη με θέμα "Μια ιστορία της ερμηνείας: η ρητορική του Μπαρόκ και ο ρόλος του ερμηνευτή μέσα στις εποχές" που είναι ελεύθερη για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα ερμηνείας της εποχής του Μπαρόκ.

25 11 2022 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο "Θ. Αγγελόπουλος", στις 20:00, το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα τιμήσει τον σημαντικό Έλληνα συνθέτη και Κιθαριστή Γιώργο Νούση που ζει και εργάζεται στην Αυστρία και αποτελεί έναν σταθερό συνεργάτη του θεσμού.

Η εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει έργα για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη και σολίστ κιθάρας Γιώργου Νούση.

Ο Γιώργος Νούσης ζει μόνιμα στην Βιέννη και έχει πλούσιο συνθετικό έργο και λαμπρή καριέρα. Η συνεργασία του συνθέτη με το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει αδιάκοπα να αφήνει το αποτύπωμά της στο ρεπερτόριο της κλασσικής κιθάρας. Οι βραβευμένοι διαγωνιζόμενοι των τελευταίων επτά ετών στην κατηγορία «Καλύτερη Ερμηνεία Υποχρεωτικού Έργου» θα παρουσιάσουν έργα του συνθέτη.

Η παράσταση Yorgos Nousis & Friends απαρτίζεται από δεκαεπτά συντελεστές!!

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (με σειρά εμφάνισης)Σταυρούλα Κοτσομύτη,  Ιάσονας Γεωργιόπουλος,  Χαράλαμπος Κουσούλης, Ανδρέας Σολδάτος, Γιώργος Σταματελόπουλος  Έλενα Στεφανέα, Ηλίας Μπελιάς, Μαρία Μάρκοβα, Αμβροσία Ματσούκα, Ηλιάνα Ρούσσου, Ιωάννα Αγγελή

Οι απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, Θάνος Πέτρουλας

Η καθηγήτρια φλάουτου  του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Βίκυ Βασιλειάδη

Ο συνθέτης και σολίστ στο ούτι Νικόλας Παλαιολόγος

Ο συνθέτης και σολίστ κιθάρας Γιώργος Νούσης

και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Αντώνης Κουφουδάκης.

27 11 2022 

Τέλος, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θ.Αγγελόπουλος (Αριστομένους 95) ο Γιώργος Νούσης θα παραδώσει masterclass Κιθάρας σε μαθητές του Ωδείου, ενώ  στις 20:00, και στο πλαίσιο των απολυτηρίων εξετάσεων Μουσικής Δωματίου, οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Ιάσονας Γεωργιόπουλος και Μαρία Μάρκοβα θα μας παρουσιάσουν μία συναυλία με έργα των: G.P. Telemann, F.Schubert,  M.D.Falla,H.V.Lobos,A.Piazzolla, E.Gismonti, F.G.Lorca, Στ. Γυφτάκη, Θ.Παναγόπουλου και Γ.Νούση.

Παίζουν μαζί τους οι μαθητές και απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας: 

Αμβροσία Ματσούκα, κιθάρα

Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, κιθάρα

Χαράλαμπος Κουσούλης , κιθάρα

Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας:

Γιώργος Παυλάκος, φλάουτο με ράμφος

Κατερίνα Παλαιολόγου, σοπράνο

Αντώνης Μαζιώτης, βιολί

Βίκυ Βασιλειάδη, φλάουτο 

Οι σολίστ:  

Νικόλας Παλαιολόγος, ούτι

Γιώργος Νούσης, κιθάρα 

Για περισσότερες πληροφορίες Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας : 2721021881, Βιλεαρδουίνου 1, Καλαμάτα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech