Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Νέα Βρεφικά Τμήματα σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Καλαμάτας

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, τα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας τα βάλαμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Έτσι λοιπόν, αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και δεδομένου ότι είχαμε πολλά αιτήματα για παιδιά από 6 έως 18 μηνών, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε δύο νέα τμήματα. Τα δημιουργήσαμε, το ένα λειτουργεί εδώ, στον Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό και το άλλο στον Ζ’ Παιδικό Σταθμό. Δεν μένουμε μόνο εδώ. Στον σχεδιασμό μας είναι η δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού εδώ, στην Καλαμάτα, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για ίδρυση ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Πήδημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής εκεί και όχι μόνο. Επίσης, θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Βέργα».

Αυτά δήλωσε, σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μετά την τελετή του Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου βρεφικού τμήματος που δημιουργήθηκε στον Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό για να φιλοξενεί παιδιά 6-18 μηνών. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, παρουσία του Δημάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, της Διευθύντριας Πρόνοιας και των στελεχών του Σταθμού.    

Εξηγώντας την πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δώσει προτεραιότητα στο συγκεκριμένο θέμα της ασφαλούς φύλαξης των βρεφών, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε: «Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους σε ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορούν να βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο για να ζήσουν καλύτερα την οικογένειά τους. Συνεχίζουμε λοιπόν στις κατευθύνσεις που είχαμε δώσει από την πρώτη στιγμή».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech