Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

«Μικρασία 100 χρόνια μετά - Αίτια και αποτελέσματα»

Τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία, δεν είναι μόνο αφορμή για θρήνους, αλλά αφορμή για περίσκεψη, μελέτη της ιστορίας και των λαθών μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φάρις, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνουν αφιερωματική βραδιά με θέμα: «Μικρασία 100 χρόνια μετά - Αίτια και αποτελέσματα».

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής του ΕΚΠΑ Άγγελος Συρίγος, ο Καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα της Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ευάνθης Χατζηβασιλείου και ο Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιστορικός και Πολιτικός Επιστήμονας Θανάσης Διαμαντόπουλος θα μιλήσουν επί του θέματος.

Οι προσκεκλημένοι καθηγητές θα εισηγηθούν με αφορμή τα πρόσφατα βιβλία τους, για τη Μικρά Ασία και τον Εθνικό διχασμό και θα συζητήσουν με τον ποιητή - δοκιμιογράφο Δημήτρη Κοσμόπουλο, ο οποίος θα συντονίσει και την αφιερωματική βραδιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.30, ημέρα επετειακή και ηρωική, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33). Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech