Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η θεατρική παράσταση REBETIKO στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» και των παράλληλων εκδηλώσεων για το «Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας» η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και με τη στήριξη της «Πρωτοβουλίας προοδευτικών πολιτών Καλαμάτας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» παρουσιάζει τη θεατρική  παράσταση: REBETIKO, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.

Μια ατμοσφαιρική παράσταση - ωδή στην ιστορία της Μικράς Ασίας μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου και τη χρήση πολυμέσων, μαριονετών, εικόνων και ζωντανής μουσικής, από τη γαλλική ομάδα ANIMA THEATRE, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρακάντζα. Το  REBETIKO είναι μια παράσταση μυθοπλασίας, όπου διασταυρώνονται το παρελθόν και το παρόν. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, μαριονέτες και ρεμπέτικη μουσική. Η μουσική, που συντρόφευσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, από όποιο σημείο της Μικράς Ασίας κι αν κατάγονταν. Με κεντρικό πρόσωπο επιζήσασα της μικρασιατικής καταστροφής, το REBETIKO «αφηγείται» την ιστορία του αναγκαστικού ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της άκαρπης επιβίωσης. Ιστορία που παρομοιάζει με μορφή Οδύσσειας. Μια περιπλανώμενη μετατόπιση στον χώρο και τον χρόνο, που αντλεί το υλικό της από προγενέστερες και σύγχρονες αφηγήσεις προσφύγων, αλλά και από τους ιδιαίτερους μουσικούς δρόμους της παράδοσής τους.

Το έργο, σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική παράσταση, παρουσιάζει την Οδύσσεια των προσφύγων σε ένα θεατρικό, εικαστικό και μουσικό ταξίδι με εικόνες, μαριονέτες, σκιές,  βιντεοπροβολές  δημιουργώντας  μια "φανταστική" διάσταση. Η μουσική του έργου δίνει την ουσία και το άρωμα της Οδύσσειας που αφηγούνται οι καλλιτέχνες. Η μουσική εκτελείται κατά τη διάρκεια όλης της παράστασης  με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.  Αποτελεί το κοινό σημείο που διατρέχει όλο το έργο. Σε μια μαγική ατμόσφαιρα μυθοπλασίας  στην οποία το παρελθόν και το παρόν αναμειγνύονται, επιτρέποντάς μας να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε αυτή την ατελείωτη ιστορία της προσφυγιάς και τους λόγους  που οδηγούν στο ξεριζωμό ολόκληρων πληθυσμών να αναζητούν καινούργιες πατρίδες.

RebetikoPEIRAMATIKH 2 Medium

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΑΣ

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνθέτης & μουσικός : NICOLO TERRASI

Κουκλοπαίκτριες: IRENE LENTINI & MAGALI JACQUOT

Τεχνική διεύθυνση: NICOLAS SCHINTONE

Κατασκευή μαριονετών και αξεσουάρ :DEMY PAPADA & DIMITRIS STAMOU(Co Merlin Puppet Theatre)                                                               

Σχεδιασμός φωτισμού : JEAN-LOUIS FLORO

Σχεδιασμός βίντεο : SHEMIE REUT

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Ηλικία θεατών: από 9 ετών

Τρέιλερ παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=Xod5UY3dsVI&ab_channel=THEATREMASSALIA

Είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο για μαθητές, ανέργους 7 ευρώ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 6977437279.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech