Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέμβαση Δημάρχου στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για το αντιπλημμυρικό

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου συζητήθηκε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, παρέστη και τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χθες, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Βασίλης Διαμαντόπουλος. 

Ο κ. Βασιλόπουλος κατά την τοποθέτησή του -η οποία διεκόπη άκομψα από τον Πρόεδρο του Σώματος-, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Υποθέτω ότι καμία και κανένας σε αυτήν την αίθουσα δεν αμφισβητεί ότι η Καλαμάτα έχει ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Έργα που να διασφαλίζουν τις ανθρώπινες ζωές αλλά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας που με πολύ δουλειά και κόπο χρόνων έχουν αποκτηθεί. Με έργα που να ενισχύουν τις υποδομές και κατ’ επέκταση δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ασφάλειας και ανάπτυξης στον τόπο μας. Συζητάμε σήμερα, για ένα αντιπλημμυρικό έργο που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε. Και τώρα, που η Πολιτεία έχει μία συγκεκριμένη πρόταση, αντί το έργο να μας ενώνει στην προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του, κάποιοι επιχειρούν την εργαλειοποίηση του. Δεν προκαλεί όμως αυτό μεγάλη εντύπωση. Διότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλα αντίστοιχα μεγάλα έργα.  Και κάθε φορά, στο ίδιο έργο θεατές. Η ιστορία αλλά και ο χρόνος, επιβεβαιώνουν ότι οι λύσεις που πρότεινε η Πολιτεία, είναι  οι σωστές λύσεις».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Συζητούμε και αναλύουμε πολλά για ένα έργο το οποίο είναι κορυφαίας σημασίας για την Καλαμάτα. Κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να γίνει, αλλά ο καθένας, για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους δεν συμφωνεί με τον τρόπο, δεν συμφωνεί με τη λύση. Και η πόλη μας συνεχίζει να μένει απροστάτευτη και οι δημότες μας με την πρώτη ψιχάλα αγωνιούν. Ενώ, θα έπρεπε να νιώθουν ασφαλείς αυτοί και οι οικογένειές τους».

«Εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε εξ’ αρχής και εξακολουθούμε να έχουμε μια καθαρή θέση. Να έχουμε συνέχεια σε αυτά που λέμε. Ποτέ δεν δώσαμε λευκή επιταγή. Λέμε ΝΑΙ στο έργο με τις “κόκκινες γραμμές”, τις παρατηρήσεις και τις επιφυλάξεις που έχουμε καταθέσει πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν τεθεί. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ανήκει στην Πολιτεία. Εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση της Πολιτείας», επισήμανε ο Δήμαρχος της πόλης.

Ο κ. Βασιλόπουλος, επίσης, ανέφερε: «Την μελέτη που προτείνει η Πολιτεία καθώς και την τεχνική έκθεση του κ. Κουτσογιάννη, την ανέλυσαν οι μηχανικοί μας -οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας- (δείτε ΕΔΩ) και επιβεβαιώνει ότι η λύση που προτείνει η Πολιτεία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την θωράκιση της Καλαμάτας. Με βάση το περιεχόμενο της τεχνικής έκθεσης του κ. Κουτσογιάννη, η λύση που προτείνει η Πολιτεία έχει με τεράστια διαφορά το πιο θετικό ισοζύγιο πλεονεκτημάτων έναντι μειονεκτημάτων».

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Με ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ, με άλλες προϋποθέσεις, με αβέβαια χρονοδιαγράμματα και άγνωστους προϋπολογισμούς, για χρηματοδοτήσεις που δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν, μπορούμε να πούμε πολλά, όμως έτσι δεν σχεδιάζονται ούτε προχωρούν μεγάλα έργα. Το θέμα, προφανώς, δεν είναι να πούμε. Το θέμα είναι να επιλέξουμε την καλύτερη από πλευράς ασφάλειας και τη ρεαλιστική από πλευράς χρηματοδότησης λύση, για να προστατεύσουμε την πόλη της Καλαμάτας και τους συνδημότες μας».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech