Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δράσεις στο Πνευματικό Κέντρο για την κυκλική οικονομία και τη βιο-οικονομία

Ημερίδα με θέμα «Κυκλική οικονομία και βιο-οικονομία: από τη θεωρία στην πράξη» πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και η έκθεση με προϊόντα κυκλικής οικονομίας και βιο-οικονομίας, η οποία φιλοξενείται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία των εν λόγω δράσεων, τόνισε πως η κυκλική οικονομία έρχεται ως απάντηση στη φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ανησυχία για την εξάντληση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι ο Δήμος συγκεντρώνει το 50% των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech