Τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Cannot find 2017/12/27-13602 subfolder inside /var/www/newsite/images/arthra/2017/12/27-13602/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache/2.4.59 (Debian)
Client OS:Unknown
PHP:7.3.31-1~deb10u7

Πολύς κόσμος βρέθηκε στην Καλαμάτα για τα Χριστούγεννα, είτε από την Αθήνα και άλλες πόλεις για τη γιορτινή περίοδο, είτε από κοντινές περιοχές για μια βόλτα.

Πόλος έλξης των επισκεπτών ήταν η Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με τα καφέ και τα εμπορικά της καταστήματα, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις δραστηριότητες σωματείων στα παραμυθόσπιτα και επισκέφθηκε τα δεντρόσπιτα για να θαυμάσει και να αγοράσει χειροτεχνήματα.
Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας έσπευσαν πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες, για να προμηθευθούν τα αναγκαία για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 προσφέρθηκε πεντανόστιμη μακαρονάδα σε όσους προτίμησαν την ΚΑΚ για τα ψώνια τους. Τη γιορτινή νότα έδωσε ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας με τα καλλιτεχνικά του τμήματα.
Το πρωί της Κυριακής 24 του μήνα, τα παιδιά βγήκαν για να πουν τα κάλαντα και στο Δήμαρχο τα είπαν παρέες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους.
Ανήμερα την εορτή, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι και το κέντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής. Ακολούθησε το γιορτινό τραπέζι και οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζονται στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου μέχρι την Πρωτοχρονιά.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud