Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αυλαία για την επιτυχημένη 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος - Οίνος - Έλαιον»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος - Έλαιον» που σκοπό έχει την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των διατροφικών και άλλων παραδόσεων του λαού μας.

Πρωταγωνιστές στην 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας, που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ήταν τα εμβληματικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας που έχουν ζήσει πολλές γενιές Μεσσηνίων. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα και να ενημερωθούν για δράσεις σχετικές με τον πρωτογενή τομέα.

Η «Άρτος – Οίνος - Έλαιον» ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 με την κεντρική λαογραφική εκδήλωση, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε επίδειξη παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και αναβίωσαν λαογραφικά δρώμενα, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου.

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, την οποία ο κόσμος έχει αγκαλιάσει. Τιμώμενο προϊόν φέτος ήταν το σύκο μέσα από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος με την ΣΥΚΙΚΗ.

«Το σύκο που, μαζί με το λάδι και τη σταφίδα έχουν θρέψει γενιές και γενιές Μεσσηνίων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης:  Τους εκθέτες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν ενεργά στην Παρουσίαση, τους εθελοντές, τις υπηρεσίες του Δήμου, την Οργανωτική Επιτροπή, την ΣΥΚΙΚΗ που ήταν ο μέγας χορηγός, και, κυρίως τους πολίτες – φίλους της «Άρτος – Οίνος - Έλαιον» διότι όπως τόνισε, «καμία διοργάνωση δεν έχει επιτυχία χωρίς τη δική σας συμμετοχή και παρουσία». 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech