Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Πρόεδρο της Κ.Ε. «Φάρις» Παντελή Δρούγα, συνολικού προϋπολογισμού 135.000 €, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Σκοπός της Π.Σ. είναι η στήριξη των δράσεων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕΚ) για το έτος 2022, η ενίσχυση της εξωστρέφειας του φορέα μέσα από την εφαρμογή ενός προγράμματος θεατρικής ανάπτυξης της πόλης της Καλαμάτας και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Λίνα Μενδώνη, «Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας έχει ένα περιφερειακό χαρακτήρα, το οποίο επιδιώκουμε για όλα τα ΔΗΠΕΘΕ. Να μην περιορίζονται μόνο στην έδρα τους, αλλά να περιοδεύουν και σε άλλους Δήμους, με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Καλαμάτα έχουμε ένα πολύ καλό τέτοιο παράδειγμα ενίσχυσης της πολιτιστικής δυναμικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ. Η Μεσσηνία έχει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό απόθεμα, όμως, έχει καταφέρει να είναι προορισμός και για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία».

Ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σημείωσε ότι «Ο πολιτισμός στην περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, κοινωνικής, οικονομικής, μορφωτικής. Η Καλαμάτα αποτελεί ένα πρότυπο πόλης που έχει επενδύσει στον πολιτισμό και αυτή η επένδυση τής έχει επιστραφεί στο πολλαπλάσιο. Είναι ένα μοντέλο που στην πράξη μετουσιώνει αυτό που λέμε περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη».

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι «Η στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Δήμο Καλαμάτας είναι διαχρονική και ουσιαστική. Αυτή αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- μέσα από Προγραμματικές Συμβάσεις που έχουμε υπογράψει για το ΔΗΠΕΘΕΚ, το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία, τη συνεργασία που υπάρχει για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού, αλλά κυρίως αποτυπώνεται μέσα από τη στήριξη - χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια της Υπουργού για τη συντήρηση και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της πατρίδας μας, καθώς και στη διαχρονική στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει το Δήμο και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα πολιτισμού.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech