Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας. O Υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, που λειτουργούν από κοινού ο Δήμος με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την εξέλιξη υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στη συνάντηση, στο γραφείο Δημάρχου, παρέστησαν, επίσης, οι Βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξιάρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας. 

289877482 1048041519433568 4481005187544498178 n

«ΙΣΧΥΡΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας καλωσόρισε τον Υπουργό υπενθυμίζοντας ότι για πρώτη φορά είχε επισκεφθεί την πόλη ως Υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Η παρουσία του, για την Αυτοδιοίκηση, ήταν σημαντική στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από το νόμο να υπάρχουμε και να λειτουργήσουμε ως Δήμοι και ως Περιφέρειες. Βέβαια, επιτρέψτε μου να πω, ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους Δήμους και στις Περιφέρειες να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση έργων. Ο Δήμος Καλαμάτας είχε μελετητική ωριμότητα και υπέβαλε προτάσεις 65 εκατομμυρίων για έργα και έχουμε λάβει πολλά εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις. Προχωράμε το επόμενο διάστημα αυτά να τα υλοποιήσουμε με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

Απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος είπε: «Κύριε Υπουργέ, η Καλαμάτα είναι μια πόλη σύγχρονη, με δυναμική αναπτυξιακή, μάλιστα πρόσφατα έγινε και η ένταξη μας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  Ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης είναι η ασφάλεια. Η συνεργασία που έχουμε με την Αστυνομική Διεύθυνση είναι άριστη. Άλλωστε μας ενώνει το ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο που έχει δημιουργηθεί εδώ στο ιστορικό Δημαρχείο, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες τέθηκαν σε λειτουργία και οι πρώτες 7 κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας που καταγράφουν την κίνηση σε διάφορα σημεία που μας έχει υποδείξει η Αστυνομική Διεύθυνση μέσα από μια μελέτη που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ολοκλήρωσε. Είμαστε βέβαιοι ότι και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που έχουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρούμενος που εξελίσσονται τα έργα που είχαν προγραμματιστεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά, θέματα αγροτικής οδοποιίας ή αναπλάσεις που προάγουν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών και πρόσθεσε: «Η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη πόλη. Πιστεύω ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δύο - τρεις πόλεις της Ελλάδας με την ισχυρότερη δυναμική. Η δουλειά μας είναι να νοιώθετε και να είσθε ασφαλείς. Βρίσκομαι εδώ για να κάνουμε μερικά πράγματα παραπάνω επάνω σε αυτό».  Ακόμη ο Υπουργός είπε ότι το ενδιαφέρον την κυβέρνησης για τη Μεσσηνία είναι πάρα πολύ ισχυρό ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

Πριν αναχωρήσει από το ιστορικό Δημαρχείο, ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επισκέφτηκε τους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. 

289935452 341992684769411 30786803060680834 n

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ακολούθως, σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός μετά τη σύσκεψη που είχε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ανέφερε  ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ προκειμένου αυτός να εκχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. οικόπεδο 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. «Πιστεύω ότι είναι μια απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία θα βρίσκεται  θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την Καλαμάτα αλλά και γενικότερα την Πελοπόννησο «από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς», γεγονός που στηρίζει, όπως διευκρίνισε στα στοιχεία που δείχνουν 25% μείωση της μεσαίας και χαμηλής εγκληματικότητας στην περιοχή. «Πιστεύω όμως ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό βασικό θέμα στη σύσκεψή μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της Αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech