Η βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στο λιμένα Καλαμάτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έκοψε τη βασιλόπιτά του, αφού την ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος ευχήθηκε «να έχουμε μια καλύτερη χρονιά όλοι μας».
Ο Δήμαρχος έδωσε τις καλύτερες ευχές του προς το Λιμενικό Σώμα, ευχαρίστησε δε τον Κεντρικό Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμεναρχείου για την πολύ καλή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, επισημαίνοντας τον αγώνα που έκαναν κατά την περυσινή χρονιά, ιδιαίτερα για την τακτοποίηση θεμάτων παρανόμων μεταναστών.
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε να αποκτήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας μια καλύτερη στέγη, σημειώνοντας ότι «δίπλα έχουμε κρατικά κτήρια κενά, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες» της Υπηρεσίας, στην οποία εργάζονται περί τα 60 άτομα.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν τα χρήματα για την ανακαίνιση του νυν κτηρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το οποίο χρήζει σοβαρής συντήρησης και επισκευών.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο Λιμενικό Σώμα.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Δουμάνης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο, καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την ηθική και υλική βοήθεια. Ανέφερε, επίσης, ότι η επισκευή του κτηρίου έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γνωστοποίησε πως εντός των ημερών το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα παραλάβει παράλιο περιπολικό σκάφος νέας τεχνολογίας και παρετήρησε ότι ο αριθμός του προσωπικού του Λιμεναρχείου παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.
Το φλουρί της βασιλόπιτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας βρήκε η μαθήτρια Στ΄ Δημοτικού, Μαρίστα Ηλιοπούλου, κόρη του Αντιδημάρχου Καλαμάτας Θανάση Ηλιόπουλου. Από τον Κεντρικό Λιμενάρχη παρέλαβε το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί, ένα ξύλινο ομοίωμα πλοίου.

DSCN0060_Medium.JPGDSCN0061_Medium.JPGDSCN0062_Medium.JPGDSCN0065_Medium.JPGDSCN0066_Medium.JPGDSCN0067_Medium.JPGDSCN0068_Medium.JPGDSCN0070_Medium.JPGDSCN0072_Medium.JPG

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud